Nyheder fra Guldminen

Frida

29.11.2019

Ved hjælp af læsetræningssystemet ekkolæsning, hvor eleverne hører, ser og rører ordene, har Frida fra ISI Idrætsfriskole Guldminen knækket koden til at læse på en uge

Mød Frida. Hun er en rigtig solstrålehistorie. På under en uge har hun lært at læse – noget som ellers ikke lige lå i kortene, da hun i mere end to år har kæmpet med bogstaverne.

- Nu elsker hun at læse. og hvad der engang var ’jeg kan jo ikke’ er vendt til, at hun selv finder bøgerne frem herhjemme, siger Fridas mor Tina Sørensen.

Tilbage i foråret var familien Sørensen taget til infomøde om Guldminen for at opleve, om det var den rigtige skole for deres søn, der er vild med fodbold. Planen ændrede sig dog, for da skoleleder Svend Erik Schmidt havde fortalt om læringsstile og alternative tilgange til undervisning, var familien solgt. Forældrene vidste med det samme, at det var det rigtige sted for deres datter Frida. Hidtil havde de været nødt til at investeret i privatundervisning i læsning, hvor Frida lærte bogstavlydene.

Underviser på Guldminen Conny Hamann og Svend Erik Schmidt kontaktede kort efter skolestart Fridas forældre for at fortælle dem, hvad de så som en mulig løsning på Fridas læsevanskeligheder. Der var straks grønt lys fra familien Sørensen, og herfra tog det fart for Frida. Hun har på en uge flyttet sig mere i læsning, end hun har gjort gennem de seneste to år.

Metoden, som Svend Erik og Frida træner, hedder ekkolæsning og går kort sagt ud på, at Frida hører, ser og rører ordene.

- Det er fantastisk at se Fridas udvikling. Hun har knækket koden og oplever nu selv den begejstring ved læsning, som hendes klassekammerater tidligere har haft. Det viser med alt tydelighed, at man ved den rette tilgang, kan lære alt, siger Svend Erik, der sammen med familien fortsat træner intenst med Frida.

Frida selv mærker det da også på selvtilliden. Nu er frustration vendt til fascination, og læsning er pludselig et fag på skemaet, hun glæder sig til.

Tilbage

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os