Nyheder fra Guldminen

Guldminen forstærker sig markant

26.02.2020

40-årige Bjørn Holm forlader Skolerne i Oure og tiltræder som sportslig ansvarlig og fodboldleder på idrætsfriskolen, og Torben Østergaard, forstander på Idrætsskolerne Ikast (ISI), kalder ansættelsen et scoop

Lige nu er Guldminen i gang med optagelse til næste skoleår, hvor der tilbydes 0. til 6. klasse, og idrætsfriskolen i Ikast fortsætter dermed sin positive udvikling efter en forrygende begyndelse i 2019.

- Vi er så heldige og privilegerede, at vi i Guldminen har en idrætsfriskole, der lige fra begyndelsen har været stor interesse omkring, og det fortsætter heldigvis. Derfor fortsætter vi også med at udvikle og optimere holdet bag Guldminen, og det er i dét lys, ansættelsen af Bjørn Holm som sportslig ansvarlig og fodboldleder skal ses, siger Torben Østergaard.
Han er forstander for Idrætsskolerne Ikast (ISI), som Guldminen hører under, og han glæder sig over at få tilført kompetencer, som Guldminen indtil nu har købt sig til på konsulentbasis.

- Vi har mange dygtige medarbejdere inden for læringsstile, fodbold og håndbold på Guldminen, mens vi primært har brugt eksterne konsulenter på det grundatletiske, som vi har meget fokus på. Med Bjørn Holm på holdet får vi en stor kapacitet i netop det grundatletiske, og han kan målrette det ind i både fodbold og håndbold, siger Torben Østergaard, som ikke tøver med at kalde ansættelsen et scoop for Guldminen.
- Det fortæller noget om, at Guldminen er attraktiv, når vi kan hente en kapacitet fra øverste hylde, og det er også et udtryk for den fortsatte ærgerrighed på Guldminen. Nu bliver vi endnu skarpere på et område, vi prioriterer højt, så vi glæder os meget over, at Bjørn takkede ja til at blive en vigtig del af skolens fremtid, siger Torben Østergaard.

For fynboen Bjørn Holm bliver der tale om noget af et skifte, når han sammen med sin kone og parrets to børn forlader Sydfyn for at bosætte sig i det midtjyske område, men projektet var og er for spændende at sige nej til, forklarer han.

- Guldminen rammer meget præcist ind i den person, jeg er, og projektet matcher perfekt med de tanker, jeg har. Jeg har altid drømt om at lave det, jeg skal i gang med efter sommerferien, fortæller Bjørn Holm, som i løbet af foråret afslutter sine ting på Oure og i fodboldklubben SfB-Oure FA, hvor han er cheftræner for klubbens mandskab i toppen af Danmarksserien.

- Vi er glade for at være, hvor vi er, så den måde var det ikke en let beslutning, men omvendt venter der familien og jeg et spændende eventyr, hvor perspektiverne er mange og store.

Han ser ikke mindst frem til at blive en del af et nytænkende projekt, hvor han forventer at være med til at skabe noget, der ikke er set før.

- Det er min drøm, at vi sammen skaber noget, som rækker ud i fremtiden. Vi skal sætte nye standarder, og vi skal turde tænke stort – også på børnenes vegne. De kan og vil meget mere, end vi tror, siger Bjørn Holm, som officielt tiltræder på Guldminen, når det nye skoleår indledes efter sommerferien.
Personligt rynkede han da heller ikke på næsen, da han hørte om Guldminen første gang – snarere tværtimod – for Bjørn Holm er ikke bange for et projekt, som andre beskriver som udansk.

- For mig er tankerne bag Guldminen det primære. Jeg har læst Rasmus Ankersens bøger, og jeg har stor forståelse for tankerne bag Guldminen. Perspektiverne er enorme med dette spændende projekt, og det skræmmer mig overhovedet ikke at arbejde med børn på en måde, hvor de bare kommer ud over isen, siger Bjørn Holm, som glæder sig til at være med som firstmover på noget nyt – og til at tage chancer.

- Vi behøver heller ikke at være så bange for at tage chancer på børnenes vegne, for de rummer altså meget mere, end vi tror, slår Bjørn Holm fast.
Inden han forlader Sydfyn, er der dog et kapitel, der skal lukkes ned på ordentlig vis, og der er også et fodboldhold, som gerne skal afleveres i 2. division.

Lige nu fører SfB-Oure FA Danmarksseriens pulje 3, og det er Bjørn Holms store drøm, at han takker af som cheftræner i klubben med en oprykningsfest.

- Det vil være et perfekt punktum, som han siger.

FAKTA

Bjørn Holm
Alder: 40 år
Civil stand: Gift
Børn: To
Uddannelse: Bachelor i idræt, kandidat i pædagogisk pædagogik, A-træner ved DBU’s træneruddannelse
Nuværende job: Leder af fodboldakademiet hos Skolerne i Oure
Kommende job: Fra 1. juli 2020 sportslig ansvarlig og fodboldleder hos Guldminen
Diverse: Cheftræner for SfB-Oure FA
 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os