Nyheder fra Guldminen

Mads, Malene og de vilde hvalpe

08.09.2022

Sådan lyder overskriften på en børnebog fra 70’erne. Spoler vi tiden 50 år frem, møder vi Mads Løvig og Malene Storm og de ”vilde hvalpe” et andet sted. Nemlig på den kolossale byggeplads, som til næste skolestart bliver vores nye hjem.

Makkerparret Mads og Malene udgør den nye ledelse på Guldminen, hvor Mads er friskoleleder og Malene pædagogisk leder. Mads har været i gang siden 1. februar, hvor han kom fra en stilling som leder af »ungdom og talent« for fodboldklubben HB Torshavn på Færøerne.

- Jeg har et stort kendskab til området, og så tiltaler det visionære ved Guldminen mig. Det er spændende at løfte låget og se, hvad det her egentlig kan blive til. Et ord som analog; det at gøre noget manuelt - at børnene får selvtillid og erfaring gennem det at bruge deres krop i en digital tid - er meget interessant, siger friskolelederen og tilføjer:

- Her på Guldminen er børnenes fysiske aktivitetsniveau højt. At sætte eksempelvis fysisk udfoldelse på formel i en institutionaliseret ramme. Man skal huske på, at børns fritidsliv er fundamentalt forandret, siden dengang jeg var barn. Konkret bliver det blandt Malenes og mine opgaver i samspil med undervisere og elever at få alt det, vi fra Guldminen proklamerer, til at fungere »nede på gulvet«. Det ser jeg meget frem til.

Malene havde første arbejdsdag i ugen op til skolestart, og er derfor helt ny i Guldminetøjet. Men ny i ISI-familien er hun langt fra. Faktisk har Mads og Malene en fælles fortid fra ISI Idrætsefterskole, hvor de arbejdede sammen i 12 år. En kæmpe fordel og et stærkt afsæt for det ”nye” makkerpar.

Malene kommer fra en stilling, som underviser på social-og sundhedsskolen i Herning, men da Mads pludselig prikkede hende på skulderen før sommerferien og lokkede med et nyt arbejde i det gamle miljø, var fristelsen for stor.

- Jeg brænder for at være med til at skabe en god skole, og så er det skønt at være tilbage i det her miljø, som jeg har haft store dele af mit lærerliv i. Jeg kan genkende den menneskelige udvikling, som er vigtig for Guldminen, og det er også vigtigt for mig, siger Malene.

Makkerparret står ikke helt alene. Guldminens første leder, Svend Erik Schmidt, er stadig med i maskinrummet, men nu som konsulent i læringsstile.

Er du blevet mere nysgerrig på børnebogen Mads, Malene og de vilde hunde, findes den ikke længere på biblioteket til udlån. Derimod udspiller den sig hver dag på Hagelskærvej, hvor der er mere end 100 hovedpersoner og en åben afslutning. 

"De vilde hvalpe" er netop hjemvendt fra en fantastisk hyttetur, som du kan se mere til her 👇
 

Tilbage

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os