Nyheder fra Guldminen

På skovtur til Finland

09.12.2021

Langt ude i Finlands enorme skove ligger Eerikkila. Det ringer højst sandsynligt ikke mange klokker, og det rimer heller ikke på finsk fodboldparadis. Men det er faktisk, hvad det er.  

Bag Eerikkila Sport og Outdoor Resort står ingen andre end den finske fodboldlegende, Sami Hyypia, der sammen med sit team tilbyder hold fra hele verden et kamp- og testcenter udover det sædvanlige. Og netop det sted, har drengene i 6. klasse og to piger fra 7. klasse besøgt.

- Det sociale var det allerbedste. Vi havde det sjovt og hygge os med alt fra kampe og test til vinterbadning og afslapning på værelserne.

Mens temperaturen krøb ned på minus 10 grader udenfor, var der godt gang i de opvarmede fodboldkupler, der i juletid ligner kæmpe igloer. Her blev der fløjtet op til fodboldkampe mod flere finske og et irske hold, hvor særligt trænerbænken fra Irland vakte opsigt. Det var nemlig Robbie Keane, som Bjørn, Danu og Joachim stod overfor.  

Når holdet ikke spillede kampe i kuplerne, prøvede de kræfter med en række forskellige test, der målte på teknikken, fysikken, mobiliteten, fleksibiliteten og balancen.

- Flyveturen og testene husker jeg tilbage på, som det bedste. Og så var det lidt specielt at spille kampe imod nogle, som ikke talte samme sprog. Jeg vidste for eksempel ikke, hvordan man sagde god kamp på finsk?

Når du besøger Finland på denne tid af året, kommer du ikke udenom vinterbadning og sauna. Selvfølgelig skulle holdet også prøve det iskolde gys, og det klarede alle til bravur. Sejt!

- Det bedste var at spille en masse fodbold og prøve vinterbadning. Der var noget specielt over at tjekke ind i lufthavnen og komme ud at rejse. Og så tænkte jeg slet ikke over, at vi kun var to piger på hele turen.

Sportsligt og socialt var skovturen til det finske fodboldparadis helt i top. De fællesoplevelser har knyttet gruppen tættere sammen og det er uden tvivl en tur, som alle vil huske tilbage på med et smil.

Finlandstur 2021

Tilbage

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os