Nyheder fra Guldminen

Velkommen på ’skolebænken’

23.08.2021


Hvordan ser en typisk dag ud i 0.-1. klasse på Guldminen? Det er spørgsmålet, som vi her prøver at besvare👇


Klokken 8 ringer det ind til fællessamling, hvor alle elever og undervisere mødes på de gul røde judomåtter med højsangbogen for børn under armen. 'Lyse Nætter', historiefortælling af Svend Erik og en omgang fællesbeskeder senere, er det videre til næste modul. Naturfag. Og i dag går turen til Skelhøje skov og grusgrav, hvor der leges på den store naturlegeplads og udforskes, som var det naturpatrulje.
Hjemme fra skoven igen er det tid til at skifte tøj, for nu står der sport på skoleskemaet. Og mens nogle snører indendørsskoene og andre finder benskinner, kommer formiddagssnacken.


Energioutputtet er tårnhøjt og det er ikke ualmindeligt, at selv de yngste elever tilbagelægger 20.000 skridt om dagen. Derfor er der indlagt mange depoter og pauser, så energien rækker for både store og små.
Faget Sport dækker over fodbold og håndbold, og det står på skemaet alle ugens fem dage. Her varierer de dygtige undervisere træningen, så vi hver dag bliver en lille smule bedre, mens vi sveder, smiler og udfordrer os selv og hinanden.
I dag er ingen undtagelse, hvor træningen særligt består af boldstafetter godt krydret med sjove lege.


Efter halvanden time fløjtes der af og hele Guldminen mødes i spisesalen, hvor køkkenet hver dag serverer måltider med masser af holdninger – på en sprød bund af hygge, sund energi og gode vaner.
Frikvarter og masser af tid til leg på hele matriklen. Selvom fodboldtræningen kun lige er slut, bliver boldene hurtigt fundet frem i Stadome, alt i mens andre danser Just Dance på storskærm.


Klokken 12 ringer det ind til time og efter en dag, hvor de yngste kun har siddet ned til frokost, er det nu tid til at sænke tempoet og aktivere hvilepulsen med faget fordybelse. I hyggekrogen finder alle sig godt til rette med puder, tæpper og sækkestole, og med alle mand på plads begynder underviser Emma at læse højt.
En halvtime senere klapper hun bogen sammen og 0.-1. klasse er nu klar til matematik, hvor dagens opgave er at øve tallene fra et til ti. Der sker gennem sanglege, tavle- og skriveopgaver, farvelægning samt øvelser, hvor man med kroppen viser tallene. De forskellige læringsstile er allerede fra skolestart en fast del af undervisningen, så hver elev finder sin foretrukne læringsmotorvej.


3-2-1 og en highfive senere er matematik slut. Turen fortsætter ind i spisesalen, hvor der venter boller og melon, inden de yngste springer videre til gymnastik. Dagens sidste punkt på skoleskemaet. I hallen venter underviserne Mie og Emma, der har forberedt en masse lege, der forener spring, dans, styrke og rytme. Et sandt mekka for de yngste, der efter halvanden time på halgulvet bliver hentet af mor og far. Godt trætte og rigtig glade ⭐️
 

Tilbage

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os