Nyheder fra højskolen

Indsamling til El Cambio

19.05.2021

Mere end 6.000 kilometer syd for Ikast ligger det dansk-ugandiske fodboldakademi, El Cambio Academy. Her bor 19 drenge og piger, der alle drømmer om at drive deres talent væk fra Ugandas støvede fodboldbaner til de største stadions i verden. Og vejen dertil går gennem akademiets filosofi om at give tilbage til lokalsamfundet, hvor børnene lærer at være rollemodeller. Og netop det har ISI Idrætshøjskoles 70 elever tænkt sig være, når de i den kommende tid samler penge ind til akademiet. En indsamling der kulminerer med et 24 timers event, hvor idrætshøjskolen inviterer alle lokale til at deltage. 

I bevægelse for den gode sag

Den 27. – 28. maj løber det af stablen. Her er eleverne fra torsdag morgen klokken 9 og 24 timer frem i bevægelse for den gode sags skyld. Nogle løber, cykler eller går igennem de 24 timer, mens andre prøver sig af med dans, armbøjninger og squats. For hver kilometer, armstrækning eller dansetime er det muligt at støtte de hårdtarbejdende elever.      

I jagten på støttekronerne har højskoleeleverne taget utraditionelle metoder i brug. Tombola og auktioner er flyttet online, så alle har mulighed for at være med. Her er de første præmier allerede indsamlet og det tæller blandet andet signerede kamptrøjer fra FC Midtjylland og HIH, mens også lokale butikker har lagt gaver på præmiebordet. 

Elevernes håb er, at så mange lokale som muligt går med i projektet, selvom restriktioner besværliggør den fysiske kontakt. Derfor er auktioner og tombola rykket online, og foregår via højskolens Facebookside. På den facon kan man hjemme fra privaten stadig støtte og deltage i konkurrencerne, ligesom man kan følge med i, hvordan det går i de 24 timer, hvor eleverne er i bevægelse.

Corona benspænd

Rejsen til Uganda er aflyst, men det afholder ikke højskolen fra at sætte det på skemaet.

Sidste år gjorde turen til Uganda et stort indtryk på os alle. Vi kom helt tæt på de ugandiske børn, og mærkede deres glæde ved idræt. Vi mødte vildt engageret mennesker, som arbejder med fodbolden og filosofien: ”give tilbage til ens lokalsamfund”. Vi ser mange paralleller i vores daglige arbejde på idrætshøjskolen, og derfor er det oplagt at gå ind i projektet,

siger forstander på ISI Idrætshøjskole, Jette Gøth, der håber på, at højskolens elever får samlet minimum 50.000 kroner ind øremærket til børnenes skolegang.

Projektet giver genlyd på Hagelskærvej, for idrætsfriskolen Guldminen kaster sig også ind i det. De laver deres egen version af sponsorløb, hvor forældrene støtter for hvert scoret mål, der kommer, når børnene afholder deres egen streetfodboldturnering fredag. Senere på skoleåret samler de fodboldudstyr til fordel for El Cambio, for som sportsligansvarlig på Guldminen, Bjørn Holm, siger,

Der er så mange ligheder med os og El Cambio. Målet, drømmen og drivkraften er ens, men vejen dertil er forskellig. Vi har meget at lære af hinanden, og hvem ved, måske de en dag er holdkammerater.

Stor opbakning

De 50.000 kroner ligger ikke langt ude i horisonten med opbakning fra lokale. Derfor rækker eleverne ud til alle, der vil være med til at støtte en god sags tjeneste. Og på den anden side af vejen, er både HIH og FC Midtjylland hoppet med ombord.

Det er dejligt at støtte et projekt, man kan se, giver kvalitet et sted, hvor der er brug for hjælp,

siger sportsdirektør i FC Midtjylland, Svend Graversen og fortsætter,

Det giver perspektiv og refleksion for højskoleelever at forholde sig til en anden kultur og et andet miljø, men med afsæt i den fælles glæde for idræt.

Den glæde kender HIH-profilen Emma Friis til.

Det er et fantastisk initiativ. Som professionel håndboldspiller er vi meget privilegeret af at få lov til at udøve på højeste plan hver dag – det har vi lyst til at støtte op om i Uganda også,

siger Emma Friis, der sammen med resten af HIH-holdet har lagt tre signerede spillertrøjer i præmiepuljen. 

Ønsker du at være med i projektet, støtte eller sponsorere, er du mere end velkommen til at kontakte højskolen. Og vil du selv have chancen for at vinde de fede præmier, så hold dig opdateret på højskolens Facebookside, ISI Idrætshøjskole, hvor tombolaen og auktionen finder sted den 27. maj. 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning