Nyheder fra højskolen

Ny linje på højskolen

28.06.2020

Fremover vil underviserlinjen være en del af højskolens linje tilbud

Fra august 2020 starter ISI Idrætshøjskole i samarbejde Guldminen ny studieforberedende linje. Pædagogik og undervisning i kombination med idræt bliver omdrejningspunktet

Når ISI Idrætshøjskole byder det næste elevhold velkommen til august, bliver det med en helt ny linje: Underviserlinjen. Sammen med idrætsfriskolen – Guldminen og MentorDanmark er formålet at udvikle og afprøve den gode underviser.

-Vi er glade for at tilbyde kommende højskoleelever en mulighed for at prøve sig selv af som underviser eller pædagog. Det helt særlige er, at man sideløbende med undervisningen får et skræddersyet praktikforløb på idrætsfriskolen – Guldminen, siger højskoleleder Jette Gøth.   

Naturligt henvender linjen sig til dem, der vil gå på opdagelse i og blive klogere på om deres fremtidige uddannelse ligger indenfor dette fagområde, mens man er elev på idrætshøjskolen.
Undervisningen bygger på sparring med erfarne undervisere, faglige diskussioner og aktuelle debatter.

I samarbejde med Guldminen skal teori og praksis gå hånd i hånd. Eleverne får et særligt tilrettelagt praktikforløb. Her introduceres de for idrætsfriskoleleder Svend Erik Schmidts læringsstile og de tre rum, som Guldminen praktiserer: det boglige, det grundatletiske og det sportslige.

-De kommende elever får en certificering i ”tydelig kommunikation” og ”læringsstile”. Noget som de får rig mulighed for at øve sig i, når de er i praktik på Guldminen, siger idrætsfriskoleleder Svend Erik Schmidt.  

Udover undervisningen på højskolen og praktikken på idrætsfriskolen er linjens studietur til Uganda også en stor del af indholdet. Formålet med turen er at give eleverne perspektiv og indsigt i, hvordan undervisning og pædagogik udspiller sig i andre lande.

-Som kommende underviser på linjen, ser jeg særligt frem til opleve elevernes nysgerrighed på ’den gode underviser’. For rigtig mange giver det god mening at afprøve sig selv, inden man vælger uddannelse. Den mulighed tilbyder vi kommende elever med Underviserlinjen, siger højskolelærer Mette Møller.


Vil du vide mere om linjen, kan linjens undervisere Mette Møller og Kristine Raeder kontaktes på:
Mette Møller: 21490337 eller mmp@isi.dk
Kristine Raeder: 26224932 eller kr@isi.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning