Idrætsfag på ISI Idrætshøj­skole

Du kan vælge mellem masser af spændende og udfordrende aktiviteter. I vores idrætsfag bliver du udfordret fysisk i andre måder at bruge din krop på.

Idrætsfag i foråret

Golf

Golf udfordrer din teknik, din præcision, dit boldøje....

Her kan du lære at svinge, chippe, putte på vores golftræningsanlæg lige udenfor døren. Her har vi drivingrange, indspilsbane, bunkere og puttingbane.

Bordtennis

Bordtennis som idrætsfag handler om leg og teknik – her kan alle spille med. Blive udfordret på fart og koordination, grin og hurtige reaktioner.

Træfspil

Præcision, koncentration, udfordringer. Træfspil kan handle om skydning, dart, pool eller måske bue og pil …Det hele på niveau, hvor alle kan være med. Træfspil kan have fokus på koncentrationen om sit eget træf – eller om at samarbejde i et team, hvor så mange som muligt ”træffer”.

Paralympics

Paralympics handler om at udfordre dine sanser. Vi prøver kræfter med forskellige former for handicapidræt – eksempelvis goalball og kørestolsbasket, hvor du kan opleve, hvordan idræt for mennesker med funktionsnedsættelse kan være lige så sjovt og udfordrende som al anden idræt.

Multisport

I multisport er idræt og leg i fokus. Her kan du sætte fokus på for eksempel bolden som basis, på gymnastik og bevægelse. Du skal bruge din krop – til at lege idræt.

Street Workout

I skal uden for – have asfalt og offentlige områder under fødderne. Street workout er kreativ og sjov konditions- og styrketræning. Med din egen kropsvægt og simple redskaber arbejder du med grundlæggende styrketræning og udfordre dig selv med for eksempel avancerede bevægelser.

Body and Mind

Zen, pilates, yoga, udspænding, meditation … I Body & mind har du muligheden for at mærke efter og styrke din krop og din sjæl – og samspillet mellem de to.
Du får chancen for at komme i både fysisk og mental balance med træning og øvelser, der forsøger at forene styrke og smidighed, energi og ro.

Cardio

Cardio handler om kredsløbstræning. Du bliver udfordret, så dit hjerte pumper hurtigere – så du båder forbrænder mere fedt og kalorier, styrker dine muskler og så kan cardio træning virke forebyggende for hjerte-karsygdomme.

Træningen er tilpasset dit niveau og dine behov – og så varierer vi lektionerne både i forhold til træningsformen og hvor, vi vælger at lægge træningen – udendørs eller indendørs.

Olympiske Løft

Du får indsigt i en, for de fleste, ukendt idrætsgren og kultur, nemlig vægtløftning.
Her vil du få historien bag og hvordan den moderne form for vægtløftning fungerer, og blive præsenteret for, og selv afprøve de to vægtløftningsøvelser der er på det olympiske program for både mænd og kvinder - nemlig Snatch og Clean & Jerk.

Try Out Swim

Vi øver os i crawl, hovedspring og svømmer langt.

Try Out Gym

Vi ruller forlæns, baglæns, står på hænder og svinger til musikken.

Massage

I massage får du en kombination af konkret viden om kroppens anatomi, og erfaring med at massere. Vi skal afprøve forskellige massageteknikker på hinanden, og modtage massage fra andre elever. Undervejs bliver du præsenteret for specifik muskulatur, som vi sætter i forhold til kroppens øvrige anatomi.

Beach Volley

Beachvolley er styrke, sjov og sand i skøn kombination under åben himmel. Lige udenfor døren har ISI Idrætshøjskole dedikeret et stort areal til beach-sport.

Vi træner teknik, taktik, spiller for sjov og som regel for at vinde.

Idrætsfag i efteråret

Stretch and Relax

Vi har fokus på at komme ned i gear, både fysisk og mentalt. Vi arbejder med åndedrættet, øver os i at holde fokus og slappe af. 

Forløbet vil indeholde elementer af yoga, udspænding, afspænding, stabilitet, mobilitet, mindfullness og massage.

Minitri

Vi skal prøve kræfter med vand - cykel og løb. Distancen er 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb. Vi skal træne, øve teknik og afvikle en MINI-TRI.

Beachvolley

Beachvolley er styrke, sjov og sand i skøn kombination under åben himmel. Lige udenfor døren har ISI Idrætshøjskole dedikeret et stort areal til beach-sport.

Vi træner teknik, taktik, spiller for sjov og som regel for at vinde.

Spiludvikling

Hvad består et godt spil af?

Hvad skal der til for at øge intensiteten i et spil?

Hvad sker der hvis vi ændrer boldens størrelse eller formen på målet?

Ud fra forskellige parametre skaber vi nye spil og videreudvikler på kendte spil med udgangspunkt i spilhjulet.

Løbeskole

Løbetræning er tilpasset dit niveau og dine behov.

American Sports

For dig der er vild med amerikanske sportsgrene som eksempelvis Ultimate, flag football og softball. Vi tager udgangspunkt i basisregler og grundteknik - og glæder os som regel til at komme i gang med selve spillet.

Badminton

Badminton er sjov, udfordrende og fysisk krævende. Med badminton får du et indblik i basale teknikker og chancen for at prøve dem af i spil.

Dans

Dans handler om bevægelse, rytme og smil på læben. Her er plads til alle uanset, hvor meget du har danset før.

HIIT

HIIT er Høj Intensitet Interval Træning. Det er en form for træning, der indebærer, at du giver dig 100% fra start til slut under hurtige, intense øvelser efterfulgt at korte pauser.

Livredder

Vi øver os, så du kan tage en Erhvervslivredderprøve.

Stepfitness

Step giver både højt humør og høj puls. Vi laver enkle koreografier på stepbænken til glad musik, mens du forbedrer din kondition, bevægelighed og styrke.

Skumtennis

Skumtennis som idrætsfag handler om teknik, kondition og koncentration, når tenniskampen spilles på en bamintonbane med sænket net

Volleyball

Vi øver os i grundteknikker og kaster os også ud i spil.

Massage

I massage får du en kombination af konkret viden om kroppens anatomi, og erfaring med at massere. Vi skal afprøve forskellige massageteknikker på hinanden, og modtage massage fra andre elever. Undervejs bliver du præsenteret for specifik muskulatur, som vi sætter i forhold til kroppens øvrige anatomi.

Svømning

Vi øver os i crawl, hovedspring og svømmer langt.

Du har mulighed for at forberede dig til livredderprøven.

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning