Atletik og styrketræning

På Guldminen dyrker vi atletik for at opnå en god og solid fysisk form. Atletik kan dyrkes af alle uanset niveau og giver en alsidig kropslig dannelse, hvilket er vigtigt for at udvikle den komplette atlet. 

 

I atletikundervisningen konkurrerer vi både i hold og individuelt. Holdkonkurrencer styrker især fællesskabet, samarbejdet og holdånden på Guldminen, hvor kampen mod sig selv især er vigtig for den individuelles udvikling. Vi tilstræber, at eleverne mærker, at de gennem atletik bliver bedre og bedre til de enkelte discipliner og opnår nye færdigheder. Desuden giver atletikundervisningen også relationer med andre personer end dem, man normalvis er på hold med i håndbold og fodbold, hvilket bidrager til stærke og sunde relationer på Guldminen. 

I atletikundervisningen bliver eleverne også præsenteret for styrketræning. Det gør vi for, at eleverne bliver stærkere og opbygger muskelmasse, som er gør dem bedre inden for hver disciplin samt deres primære sportsgren. Desuden er styrketræning vigtigt for, at eleverne bliver eksplosive i deres muskelstyrke, hvilket er essentielt i mange sportsgrene, da der ofte er kort tid til at genere muskelkraft. 

Styrketræningen beskytter også eleverne mod akutte skader samt overbelastninger inden for de mange forskellige sportslige arenaer, som eleverne navigerer i. 

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os