Håndbold

For dig der drømmer om at udvikle dig og blive udfordret som håndboldspiller midt i et inspirerende og udviklende håndboldmiljø.

 

Dit drive og din passion er det vigtigste på håndboldlinjen på ISI Idrætshøjskole.

På vores linje mødes piger og drenge med håndbold i blodet i et intenst og inspirerende højskolemiljø, hvor du kan både træne, møde og se håndbold. Her oplever du fællesskab og afklaring, som giver dig mange værdifulde personlige kompetencer med videre på vejen. 

Med placeringen i Ikast udspringer ISI af et håndboldmiljø med stolte traditioner for udvikling af talenter i klubber som Ikast Håndbold og Herning-Ikast Håndbold.
På højskolen møder du højtkvalificerede undervisere, der sammen med dig afsøger og udvider mulighederne for at udvikle dig som håndboldspiller.

Under dit ophold på højskolen, hjælper vi dig også med at finde en klub og et hold, der matcher dit niveau.

 

 

ISI råder over egen træningshal og styrketræningslokale, og i gåafstand har vi desuden adgang til de tre haller i Ikast-Brande Arena.

På ISI bliver du undervist af nogle af landets bedst uddannede håndboldtrænere, der smitter med både indsigt og engagement.

På håndboldlinjen er det ikke dit niveau men din lyst og dit engagement, der tæller. Træningen foregår med udgangspunkt i dit niveau og med fokus på din personlige udvikling. I samarbejde med dig laver vi en individuel udviklingsplan – spillemæssigt, fysisk og mentalt. Grundlæggende er vores filosofi, at glæden er grund nok til at spille håndbold.


 

 

 

Undervisning på håndboldlinjen

Undervisningen på ISI Håndboldlinje rummer både praksis og teori.

Praksis:

Indeholder blandt andet:

  • Teknisk og personlig træning - med udgangspunkt i at udvikle dine individuelle og pladsspecifikke kompetencer. Blandt andet gennem videoanalyser og individuel coaching i forhold til de pladser, du spiller.
  • Fokus på afleveringer, finter, skud, benarbejde, tacklinger
  • Taktisk træning som bevægelse uden bold
  • Forsvar, angreb- spilforståelse
  • Strandhåndbold
  • Fysisk træning.

Dertil kommer dine ugentlige klubtræninger.

Teori:

Rummer elementer som

  • Videoanalyse af træning og kampe
  • Idrætspsykologi
  • Spilindsigt og spilforståelse
  • Kost og ernæring.

Målmandstræning

Som håndboldmålmand får du på ISI en unik træningsmulighed.

Hver 14. dag har håndboldlinjen besøg af Michael Bruun, der udover selv at have 83 landskampe i bæltet i dag blandt andet også fungerer som målmandstræner og mentor for herre A-landsholdet.

Undervisere

ISI lægger stor vægt på kvalitet. Naturligvis også i forhold til underviserne, hvor du på håndboldlinjen møder højtuddannede trænere med stor og bred erfaring.

 

 

Søren Ferløv

E: sf@isi.dk

T: +45 20991357

Læs mere

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer.

I forbindelse med højskolen råder vi blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, outdoor crossfit-anlæg, to udendørs multibaner, beach-baner, mens vi i baghaven også har golftrænningsanlæg med drivingrange, indspils-, sandbunker og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret.

Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller.

Læs mere om faciliteter

house

user-question

Klubsamarbejde

Som elev på højskolens håndboldlinje har du en række muligheder for at spille klubhåndbold. Afhængigt af dit niveau og dine ambitioner.

Både på pige- og drengesiden samarbejder vi med ambitiøse håndboldklubber som Ikast Håndbold, Herning-Ikast Håndbold og HC Midtjylland. Vi hjælper dig naturligvis med at afklare og rådgive om dit klubvalg.

business-deal-handshake-1

Gæsteundervisere

ISI samarbejder med ligaholdet i Herning-Ikast Håndbold, som stiller gæstelærer til rådighed i det omfang, det matcher ligaholdets trænings- og kampprogram.

Derudover samarbejder vi med målmandstræner Michael Bruun, der blandt andet er tilknyttet here A-landsholdet som målmandstræner og mentor. Han kommer med faste intervaller på ISI for at underviser håndboldlinjens målvogtere.

basketball-ball-dribble-player

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning