Badminton

Badmintonspiller med ambitioner? Så lev drømmen på ISI Idrætsefterskole

Her kan du kombinere det bedste fra to verdener

Badminton på højeste niveau og et inspirerende efterskoleliv med et fedt fællesskab, nye venskaber og kammerater, der brænder lige så meget for sport som dig. En unik oplevelse for livet, der udvikler dig - som person og som badmintonspiller.

ISI badmintonlinje er for dig, der har viljen og lysten til udfordringerne i et ambitiøst og moderne badmintonmiljø. Vi har gennem årene opbygget det, vi selv godt tør kalde et af de allerbedste træningsmiljøer for U17-spillere i Danmark. Vores strukturerede træningsmængder og træningsindhold lever til fulde - og lidt til - op til Badminton Danmarks anbefalinger for talentudvikling.

På ISI møder du højtkvalificerede trænere, der sørger for træning med høj kvalitet, stor intensitet og variation. Du træner med andre dygtige unge spillere med samme seriøse indstilling til badminton som dig. Dermed får du de bedste sparringspartnere, og netop i samarbejdet og fællesskabet udvikler alle sig maksimalt.

Det hele tilmed i nogle af de bedste rammer i Danmark. ISI har succesfuld erfaring med at få skole, dagligdag, kost og et ambitiøst træningsmiljø til at gå op i en højere enhed.

Alle træningsfaciliteter ligger i gåafstand, så du aldrig spilder værdifuld træningstid på transport. Desuden sikrer vores samarbejde med den lokale badmintonklub, Ikast FS, at du udover træningen på efterskolen også bliver del af et klubtræningsmiljø med høj kvalitet og muligheden for at spille turneringsbadminton både individuelt og holdkampe.

Ansøg om at blive efterskoleelev på ISI

 

 

Undervisning og træningsmiljø

På badmintonlinjen træner vi fire gang 1½ time om ugen på skemaet. Dertil kommer klubtræning om eftermiddagen, aftenen og din selvtræning. Undervisningen er målrettet seriøse og ambitiøse spillere. Den højtuddannede trænergruppe planlægger varieret træning med detaljeret fokus og fordybelse i tekniske, taktiske og fysiske dele af spillet.

Træningen, der er organiseret med ugeprogrammer, er tilrettelagt med stort fokus på individuel træning og udvikling. Vi arbejder målrettet mod at løfte dit spil med fokus på de detaljer og elementer, der er vigtige for din udvikling. Med løbende individuelle samtaler skaber vi et seriøst målsætningsarbejde og bruger det som grundlaget for din træning. 

På ISI lægger vi også stor vægt på den mentale del af badminton. I hallen arbejder vi praktisk med den mentale side, så du bliver udstyret med redskaber, der kan hjælpe netop dig fremover i træning og under kamp. Desuden arbejder vi målrettet med den vigtige fysiske træning og bruger ét træningspas om ugen udelukkende på styrke- og fysisk træning i tæt samarbejde mellem trænerteamet og vores fysiske træner.

Life skills

Life skills er et andet vigtigt fokusområde på ISI - i form af psykologiske færdigheder, som eleverne lærer gennem undervisning og erfaring. Færdigheder som eleverne kan bruge til at håndtere for eksempel udfordringer og prioriteringer, de støder på i dagligdagen eller i forbindelse med badminton. Life skills kan handle om evnen til at:

  • Samarbejde og kommunikere
  • Målsætte, prioritere og planlægge
  • Håndtere nervøsitet, fokusering og spænding

På ISI sætter vi fokus på

  • Træningskvalitet
  • Træningsmiljø
  • Træningsmængder
  • Mentaltræning

 

 


Undervisere på badminton­linjen

Casper Hansen

Efterskolelærer og ansvarlig for badmintonlinjen

ch@isi.dk

Læs mere

Faciliteter

Badmintontræningen foregår i badmintonhallen i Ikast-Brande Arena, som ligger i gåafstand fra skolen. Her ligger også det moderne og fuldt udstyrede styrketræningscenter, som ISI-badmintoneleverne har adgang til både i forbindelse med træningen og i fritiden. Desuden kan du bruge ISIs egen træningshal til selvtræning. Alt det giver perfekte rammer og betingelser for din træning.

Læs mere om faciliteter

house

Turneringer

Badmintonelevernes udvikling tester vi jævnligt af i fællesskab. Vi deltager i LM for efterskoler - en turnering, som ISI har vundet de seneste 8 år, den er afviklet.

I 2012 deltog ISI i VM i skolebadminton i Portugal, hvor vi blandt mange oplevelser kom hjem med en bronzemedalje i bagagen.

award-trophy-star


Klubsamarbejde

ISI samarbejder tæt med den ambitiøse badmintonafdeling i Ikast FS. Her har du muligheden for at træne flere gange om ugen med klubbens ung- og seniorhold.

I kombination med træningsmiljøet, kvaliteten og mængderne af træning på ISI gør muligheden for klubtræning ISI til et enestående tilbud. Hele set-up’et på ISI er dog tilrettelagt, så du stadig kan fastholde tilknytningen til din egen klub, hvis du ønsker det.

business-deal-handshake-1

Fysioterapi

Idræt i koncentrerede mængder stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og anviser øvelser til genoptræning, hvis du skulle få brug for det.

single-neutral-actions-heart


Det siger tidligere elever

Mark Mohr Damgaard

”Jeg valgte ISI, fordi jeg havde hørt, at de havde den bedste badmintonlinje i Danmark. Her lærte jeg at få mere struktur på min hverdag, at planlægge hvornår jeg skulle lave lektier og blive bedre til at passe på min krop og undgå skader.”

Mark Mohr Damgaard fra Grindsted, badmintonspiller på ISI 2012/13, vandt bronze i herresingle ved U17 DM 2013

Karoline Synnestvedt

Jeg ville på en efterskole, hvor jeg vidste, jeg kunne få det optimale ud af træningen og samtidig få det til at hænge sammen med skolen og det sociale. Derfor valgte jeg ISI. Jeg fik den træning, jeg ønskede, og så fik jeg verdens bedste venner. Fællesskabet var det fedeste. Havde aldrig troet, at man kunne knytte sig så tæt til så mange personer, så hurtigt. Jeg er blevet en meget mere åben person og kaster mig ud i nogle ting, som jeg før måske ikke turde.

Badmintonspiller på ISI 2011/12 – Danmarksmester i damedouble ved U17 DM 2013

Victor Svendsen

Jeg valgte ISI for at udvikle mig. I Hjørring havde jeg lang transporttid til træning og derfor ikke mulighed for morgentræning. Desuden trak elitemiljøet på tværs af de forskellige sportsgrene. Jeg fik en masse oplevelser på det sociale og sportslige plan, og så fik jeg fik en ide om, hvordan det var at være uden sine forældre - men stadig på en tryg måde.

Badmintonspiller på ISI 2011/12 – Spiller for Ikast FS i 1. div. – Vandt U17 EM i herredouble og for hold i 2011 – Bronze i herresingle ved U17 DM 2012 – Bronze i herresingle ved U19 DM 2013.


Er ISI noget for dig?

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os