Badminton

Badmintonspiller med ambitioner? Så lev drømmen på ISI Idrætsefterskole

Her kan du kombinere det bedste fra to verdener

Badminton på højeste niveau og et inspirerende efterskoleliv med et fedt fællesskab, nye venskaber og kammerater, der brænder lige så meget for sport som dig. En unik oplevelse for livet, der udvikler dig - som person og som badmintonspiller.

ISI badmintonlinje er for dig, der har viljen og lysten til udfordringerne i et ambitiøst og moderne badmintonmiljø. Vi har gennem årene opbygget det, vi selv godt tør kalde et af de allerbedste træningsmiljøer for U17-spillere i Danmark. Vores strukturerede træningsmængder og træningsindhold lever til fulde - og lidt til - op til Badminton Danmarks anbefalinger for talentudvikling.

På ISI møder du højtkvalificerede trænere, der sørger for træning med høj kvalitet, stor intensitet og variation. Du træner med andre dygtige unge spillere med samme seriøse indstilling til badminton som dig. Dermed får du de bedste sparringspartnere, og netop i samarbejdet og fællesskabet udvikler alle sig maksimalt.

Det hele tilmed i nogle af de bedste rammer i Danmark. ISI har succesfuld erfaring med at få skole, dagligdag, kost og et ambitiøst træningsmiljø til at gå op i en højere enhed.

Alle træningsfaciliteter ligger i gåafstand, så du aldrig spilder værdifuld træningstid på transport. Desuden sikrer vores samarbejde med den lokale badmintonklub, Ikast FS, at du udover træningen på efterskolen også bliver del af et klubtræningsmiljø med høj kvalitet og muligheden for at spille turneringsbadminton både individuelt og holdkampe.

Ansøg om at blive efterskoleelev på ISI

 

 

Undervisning og træningsmiljø

På badmintonlinjen træner vi fire gang 1½ time om ugen på skemaet. Dertil kommer klubtræning om eftermiddagen, aftenen og din selvtræning. Undervisningen er målrettet seriøse og ambitiøse spillere. Den højtuddannede trænergruppe planlægger varieret træning med detaljeret fokus og fordybelse i tekniske, taktiske og fysiske dele af spillet.

Træningen, der er organiseret med ugeprogrammer, er tilrettelagt med stort fokus på individuel træning og udvikling. Vi arbejder målrettet mod at løfte dit spil med fokus på de detaljer og elementer, der er vigtige for din udvikling. Med løbende individuelle samtaler skaber vi et seriøst målsætningsarbejde og bruger det som grundlaget for din træning. 

På ISI lægger vi også stor vægt på den mentale del af badminton. I hallen arbejder vi praktisk med den mentale side, så du bliver udstyret med redskaber, der kan hjælpe netop dig fremover i træning og under kamp. Desuden arbejder vi målrettet med den vigtige fysiske træning og bruger ét træningspas om ugen udelukkende på styrke- og fysisk træning i tæt samarbejde mellem trænerteamet og vores fysiske træner.

 

 


Vild med badminton? Så følg med i livet på badmintonlinjen på ISI her

Life skills

Life skills er et andet vigtigt fokusområde på ISI - i form af psykologiske færdigheder, som eleverne lærer gennem undervisning og erfaring. Færdigheder som eleverne kan bruge til at håndtere for eksempel udfordringer og prioriteringer, de støder på i dagligdagen eller i forbindelse med badminton. Life skills kan handle om evnen til at:

  • Samarbejde og kommunikere
  • Målsætte, prioritere og planlægge
  • Håndtere nervøsitet, fokusering og spænding

På ISI sætter vi fokus på

  • Træningskvalitet
  • Træningsmiljø
  • Træningsmængder
  • Mentaltræning

 

 

Gennem efteråret har badmintonlinjen været en del af et interessant forskningsprojekt udarbejdet i et samarbejde mellem ISI Idrætsefterskole, Aalborg Universitet (AAU) og Elite Conduct.

Projektet er skabt af Christian Bisgaard, kandidatstuderende i Psykologi ved AAU, i samarbejdet med Jensine Nedergaard, Ph.D., Cand. Psych.

Christian har gennem det seneste år udviklet en teori omkring centeret for kontrol (Locus of Control) hos individer – og især sportsudøvere. Herunder især, hvordan udøveren bliver i stand til, intuitivt og fleksibelt, at navigere i nye komplekse situationer og gøre en forskel i de situationer der mødes, der hvor der rent faktisk kan gøres en forskel. 

Projektet forløb over 3 måneder – fra midt september til midt december - og eleverne blev virkelig udfordret. Det var nogle yderst spændende måneder med store udfordringer, udvikling og stor læring som vi er sikre på, eleverne vil få stor gavn af fremadrettet.

I filmen kan du få et lille indblik i projektet og personerne bag samt i badmintonlinjens træning.


Undervisere på badminton­linjen

Mathias Moldt Baskjær

Efterskolelærer og ansvarlig for badmintonlinjen

mmb@isi.dk

Læs mere

Kathrine Kaack

Efterskolelærer og ansvarlig for badmintonlinjen

kk@isi.dk

Læs mere

Rasmus Tophøj

Efterskolelærer og underviser på badmintonlinjen

rt@isi.dk

Læs mere

 

 

Sune Gavnholt

Underviser på badmintonlinjen

Thomas Baadsgaard Stephansen

Fysisk træner på ISI

tbs@isi.dk

Læs mere

Jacob Nortvig

Ansvarlig for Kost og Ernæring

jn@isi.dk

Læs mere

Faciliteter

Badmintontræningen foregår i badmintonhallen i Ikast-Brande Arena, som ligger i gåafstand fra skolen. Her ligger også det moderne og fuldt udstyrede styrketræningscenter, som ISI-badmintoneleverne har adgang til både i forbindelse med træningen og i fritiden. Desuden kan du bruge ISIs egen træningshal til selvtræning. Alt det giver perfekte rammer og betingelser for din træning.

Læs mere om faciliteter

house

Turneringer

Badmintonelevernes udvikling tester vi jævnligt af i fællesskab. Vi deltager i LM for efterskoler - en turnering, som ISI har vundet de seneste 8 år, den er afviklet.

I 2012 deltog ISI i VM i skolebadminton i Portugal, hvor vi blandt mange oplevelser kom hjem med en bronzemedalje i bagagen.

award-trophy-star


Klubsamarbejde

ISI samarbejder tæt med den ambitiøse badmintonafdeling i Ikast FS. Her har du muligheden for at træne flere gange om ugen med klubbens ung- og seniorhold.

I kombination med træningsmiljøet, kvaliteten og mængderne af træning på ISI gør muligheden for klubtræning ISI til et enestående tilbud. Hele set-up’et på ISI er dog tilrettelagt, så du stadig kan fastholde tilknytningen til din egen klub, hvis du ønsker det.

business-deal-handshake-1

Fysioterapi

Idræt i koncentrerede mængder stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og anviser øvelser til genoptræning, hvis du skulle få brug for det.

single-neutral-actions-heart


Det siger tidligere elever

Laura Fløj Thomsen

”Jeg valgte primært ISI at udvikle mig badmintonmæssigt. Her kunne jeg flytte fokus en anelse og prioritere min badminton højere. Derudover gav efterskoleopholdet noget helt speciel socialt - og jeg fik mulighed for at blande begge dele.
Jeg rykkede mig rigtig meget i løbet af mit år på ISI. Der er et helt specielt sammenhold på linjen og med trænerne. Derfor lærte vi, hvordan man skal hjælper til at gøre hinanden bedre. Desuden giver de gode faciliteter på skolen også gode muligheder for udvikling.
Personligt rykkede jeg mig også en del. Man bliver meget mere åben, fordi man er tvunget til at snakke med en masse nye mennesker. Det er helt sikkert noget, man kan tage med og få gavn af resten af livet. Jeg er nu flyttet over på den anden side af gaden på College - her står man igen med en masse nye mennesker, som man skal lære at kende. Efterskoleopholdet hjælper til, at man kan begynde at lære at stå på egne ben. Man skal lære at disponere og tilrettelægge sin tid optimalt, så der bliver plads til det hele. Alt det bruger jeg i mit liv i dag. Specielt nu hvor jeg heller ikke bor hjemme ved mor og far.”

Badmintonelev på ISI i 2018-19, vinder samme år DM for U17, 1. divisionsspiller for Ikast FS Badminton og HHX-elev på SportStar College Ikast-Brande

Victor Svendsen

”Jeg valgte ISI for at udvikle mig. I Hjørring havde jeg lang transporttid til træning og derfor ikke mulighed for morgentræning. Desuden trak elitemiljøet på tværs af de forskellige sportsgrene. Jeg fik en masse oplevelser på det sociale og sportslige plan, og så fik jeg fik en ide om, hvordan det var at være uden sine forældre - men stadig på en tryg måde.
Jeg har mange fantastiske minder fra min tid på efterskolen, venskaber og oplevelser. Jeg lærte så meget om mig selv, at få struktur på min hverdag, hvordan man socialt fungere i et stort fællesskab, tage ansvar for sit eget liv. Sportsligt lærte jeg, hvad det kræver at være eliteudøver, hvordan man arbejder hårdt og målrettet, samtidig med man havde det sjovt.”

Badmintonspiller på ISI 2011/12, vandt U17 EM i herredouble og for hold i 2011, og DM-bronze i herresingle i både U17 og U19,  prof. badmintonspiller, bosat i København, spiller for den svensk mesterklub Fyrisfjädern og træner til dagligt på landsholdstræningen i Brøndby

Emil Hybel Kristensen

”Min storebror var badmintonelev på ISI. Jeg havde aldrig oplevet ham så glad og engageret, og jeg var vildt misundelig på alle hans oplevelser. Så det ville jeg ikke gå glip af. Desuden ville det være en fin social udfordring for mig at skulle være social udover at gå i skole og træne.
Men valget handlede først og fremmest om badminton. Jeg kom til et megagodt træningsmiljø, og det fik stor betydning. Vi var en god samling spillere, og der blev givet gas til træning. Vi mødes stadig rundt omkring i badmintonhaller. Samtidig udviklede jeg mig helt vildt, og det blev første år, jeg kom med til landsholdssamling. Samme år var jeg med til at vinde holdguld og individuelt sølv ved 6 Nations med U17-landsholdet. Sammen med Ikast FS vandt jeg også U17 DM i double med min ISI-efterskolekammerat Rasmus, og som klub vandt vi i Ikast hold-DM.
Personligt blev mit ISI-år også et wake-up-call. Jeg lærte, hvor vigtigt det er at investere i fællesskabet for at få så meget som muligt retur. Jeg lærte at vaske tøj, gøre rent – ordentligt! Og så lærte jeg at vælge mine kampe med omhu – og især at sige pyt, til de ting, som i grunden er ligegyldige”.

Badmintonelev på ISI i 2014-15, ligaspiller for Solrød Badminton

Karoline Synnestvedt

"Jeg ville på en efterskole, hvor jeg vidste, jeg kunne få det optimale ud af træningen og samtidig få det til at hænge sammen med skolen og det sociale. Derfor valgte jeg ISI. Jeg fik den træning, jeg ønskede, og så fik jeg verdens bedste venner. Fællesskabet var det fedeste. Havde aldrig troet, at man kunne knytte sig så tæt til så mange personer, så hurtigt. Jeg er blevet en meget mere åben person og kaster mig ud i nogle ting, som jeg før måske ikke turde."

Badmintonspiller på ISI 2011/12 – Danmarksmester i damedouble ved U17 DM 2013

Mark Mohr Damgaard

”Jeg valgte ISI, fordi jeg havde hørt, at de havde den bedste badmintonlinje i Danmark. Her lærte jeg at få mere struktur på min hverdag, at planlægge hvornår jeg skulle lave lektier og blive bedre til at passe på min krop og undgå skader.”

Mark Mohr Damgaard fra Grindsted, badmintonspiller på ISI 2012/13, vandt bronze i herresingle ved U17 DM 2013


Er ISI noget for dig?

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os