Håndboldtræner

På håndboldtrænerlinjen får du et højskoleophold, hvor du bliver både udfordret, uddannet, inspireret som håndboldtræner. 

Håndboldtræner og højskole

Er du håndboldnørd, der brænder for trænergerningen? Hos os har du mulighed for at kombinere håndboldtræner og højskole. På håndboldtræneruddannelsen bliver du inspireret til at udvikle dig som træner, og som del af højskolelivet også til personlig udvikling.

Gennem fem ugentlige linjepas opnår du i samspil med de øvrige håndboldtrænere på højskolen ny viden og udvikler trænerkompetencer, som gør dig i stand til i højere grad at reflektere over dine trænervalg på og uden for banen.

Et højskoleophold som håndboldtræner kan også være et springbræt for dig, der drømmer om at læse idræt, fysiologi eller at arbejde med undervisning.

Vi samarbejder med mange klubber i området, så du bliver matchet optimalt i forhold til dine forudsætninger og ambitioner. Her får du også få mulighed for at være med på sidelinjen i et af Danmarks stærkeste talentudviklingsmiljøer gennem vores samarbejde med ligaklubben Herning-Ikast Håndbold.

Udover indblik i talentarbejdet og udviklingen i HIH får du også mulighed for at opleve de nyeste og mest innovative træningsmetoder.

Ligeledes samarbejder vi også med Ikast-Brande Kommunes idrætsskoleklasser på naboskolen Ikast Nordre Skole og med ISI Idrætsefterskole, der gennem tiden har haft flere landsholdsprofiler som elever. 

 

 

Praktik på håndboldtræneruddannelsen

Som håndboldtræner på højskolen bliver du tilkoblet et hold i en af områdets mange håndboldklubber, så du bevarer en daglig kontakt med foreningsmiljøet og rejser fra højskolen med masser af trænerpraktik i bagagen. 

Med baggrund i vores brede netværk får du også masser af muligheder for at prøve kræfter med træning af spillere i forskellige aldre og på forskellige niveauer. For eksempel på ISI Idrætsefterskole og på højskolens håndboldlinje. Derudover bliver du fast en gang om ugen koblet på træningen af håndboldeleverne i 7.-9. kl. i den kommunale idrætstalentlinje på Nordre Skole - som er nabo til højskolen. 

Håndboldtræneruddannelsens brede trænernetværk danner således et stærkt fundament for at kombinere din teori og pædagogik med praktisk træning og instruktion af unge spillere. Vi sparrer og rådgiver med at finde et hold og et niveau, der matcher dig og dine ambitioner, så du finder den rette balance i det at gå på højskole og være håndboldtræner. 

 

 

 

 

 

 

Håndboldtræner og højskoleophold i ét

Teori

Teoretisk får du et godt og relevant indblik i de tekniske, taktiske, fysiske, mentale og sociale aspekter af jobbet som træner. Vi bruger tid på at diskutere trænerrollen, talentudvikling og nye, internationale tendenser i håndbold. Desuden henter vi inspiration gennem besøg i håndboldmiljøer, ligesom vi inviterer relevante og inspirerende gæstelærer til højskolen. Eksempelvis har vi senest haft besøg af Ulrik Kirkely, Kristian Kristensen og Michael Bruun.

Træneruddannelse

Som trænerelev har du mulighed for at tage DHF Divisionstræneruddannelse. Desuden vil du i undervisningen møde erfarne og højtkvalificerede undervisere, som blandt andet i form af gæstelærer bidrager med indsigt i forskellige aspekter af rollen som håndboldtræner.

Supervision

Supervision er en unik del af pakken som håndboldtræner og højskoleelev. På højskolen har vi nemlig tiden og rammen til at komme et spadestik dybere i forhold til fokus på dig som træner. På håndboldtræneruddannelsen har vi muligheden for at nørde håndbold på en helt ny måde, end tid og opgaver i en klub normalt tillader. 

Indblik i livet og dagligdagen som håndboldtræner og på højskolen

Facebooksiden: ISI Idrætshøjskole og ISI Idrætshøjskole - Håndboldtrænerlinjen

Instagram: isi_idraetshoejskole

Undervisere

ISI lægger stor vægt på kvalitet. Naturligvis også i forhold til underviserne.

Christian Overgaard Back

Ansvalig for håndboldtrænerlinjen

E: cob@isi.dk

Læs mere

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer.

I forbindelse med højskolen råder vi blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, outdoor crossfit-anlæg, to udendørs multibaner, beach-baner, mens vi i baghaven også har golftrænningsanlæg med drivingrange, indspils-, sandbunker og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret.

Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller.

Læs mere om faciliteter

house

user-question

Linjeture

I løbet af dit højskoleophold får du mulighed for at ekstra oplevelser i form af linjeturer. Her tager vi ud af huset til håndboldrelevante destinationer eller miljøer. Bliver inspireret og får ny indsigt. 

Når chancen byder sig, tager vi også mod udfordringer i udlandet. Eksempelvis har håndboldtrænerlinjen været i San Francisco i USA, hvor højskoleeleverne bidrog til at undervise og inspirere amerikanske håndboldspillere.

award-trophy-star

Klubsamarbejde

Vi samarbejder med en lang række ambitiøse håndboldklubber i området og med den sportslige grunduddannelse på Ikast Nordre Skole som er nabo til ISI Idrætshøjskole.

Vi hjælper dig med at afklare og rådgive omkring klub og hold, der matcher dit niveau og dine ambitioner.

business-deal-handshake-1

Gæsteundervisere

På håndboldtrænerlinjen vil du udover linjens erfarne og højtkvalificerede undervisere også blive inspireret af gæsteundervisere. 

Vi har et bredt netværk i håndboldverden,, som vi kan trække på. Desude samarbejder vi blandt andre med Herning-Ikast Håndbold, som stiller gæstelærer til rådighed i det omfang, det matcher ligaholdets trænings- og kampprogram.

basketball-ball-dribble-player

Fysioterapi

Idræt i koncentrerede mængder stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og anviser øvelser til genoptræning, hvis du skulle få brug for det.

single-neutral-actions-heart

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning