Håndboldtræner

På håndboldtrænerlinjen får du et højskoleophold, hvor du bliver udfordret, uddannet og inspireret som håndboldtræner. 

Er du håndboldnørd, der brænder for trænergerningen? Hos os har du mulighed for at kombinere divisionstræneruddannelsen med et højskoleophold. På håndboldtræneruddannelsen bliver du inspireret til at udvikle dig som træner, og som del af højskolelivet også til personlig udvikling.

I samspil med de andre trænerelever opnår du ny viden, samt udvikler dine kompetencer, som gør dig i stand til at reflektere over dine trænervalg på og uden for banen.

I undervisningen har vi fokus på både børne- og ungdomstræning og seniortræning. Vi stiller skarpt på de områder, som er relevant for netop din trænergerning i den retning, du selv ønsker.

Trænerlinjen er et springbræt for dig, der drømmer om at blive professionel træner eller at læse idræt, til lærer, pædagog eller arbejde med anden form for under­visning.

 

 

I samarbejde med Ikast Håndbold søger vi trænerelever til sommerstart

Har du lyst til at være en del af et fællesskab, der arbejder på at gøre en forskel for unge mennesker i håndbold?

Vi søger trænerelever, som har lyst til at kombinere et ophold på hos os på ISI Idrætshøjskole med et trænerjob i et af Danmarks mest spændende håndboldmiljøer. Vi har hold på alle niveauer – fra trille-trolde til nogle af de bedste ungdomshold i landet.

Du bliver en del ad et elevhold med andre trænerelever, som alle har lyst til at nørde håndbold. Derudover vil der altid være mulighed for at få inspiration i hallen, hvor alle hold fra ligakvinder til U9 træner.

Vi tilbyder

 • 43 ugers trænerophold
 • Uddannelse som DHF divisionstræner
 • Et trænerjob, hvor teori kan omsættes til praksis
 • Et trænermiljø, hvor hjælpen altid kun er et spørgsmål væk

Der er mulighed for at have ansvaret for et hold og følge dem til både træning og kamp, men også en rolle som assistent for et eller flere hold. Vi finder lige præcis den rolle, som passer dig.

 

 

Et år fyldt med håndboldtræner-highlights

Som elev på håndboldtrænerlinjen kan du godt begynde at glæde dig til næste semester. Her kommer du nemlig helt tæt på Ikast Håndbolds cheftræner Kasper Christensen på en kampdag. Du er med før, under og efter en ligakamp, og vil her få en indsigt, som kun de færreste får adgang til.

Studieturen går til Füchse Berlin. Et tophold i bundesligaen, som har de danske profiler Jacob Holm, Lasse Andersson og Hans Lindberg på holdkortet.

For turister er klubben lukket land, men som elev på håndboldtrænerlinjen får du adgang til klubben, deres træningsfaciliteter og kamparena. Vi møder de danske profiler, ser dem træne og oplever den intense stemning til en bundesligakamp.

 Tilmeld dig håndboldtrænerlinjen her

 

 

 

Praktik på håndboldtræneruddannelsen

Som elev på håndboldtrænerlinjen bliver du tilkoblet et hold i en af områdets mange håndboldklubber, så du bevarer en daglig kontakt med foreningsmiljøet. Den praktiske erfaring fra halgulvet giver inputs til teoriundervisningen i klasselokalet, og efter endt ophold rejser du fra højskolen med masser af trænerpraktik i bagagen.

Sideløbende får du mulighed for at være med på sidelinjen i et af Danmarks stærkeste håndboldmiljøer, Ikast Håndbold. Her kommer du tæt på klubbens talentudvikling og får indsigt i deres træningsmetoder samt fri adgang til klubbens hjemmekampe.

 Book en rundvisning

 

 

Håndboldtræner og højskoleophold i ét

TEORI

Både den teoretiske og praktiske del af undervisningen foregår sammen med de andre trænerelever og med et individuelt fokus. Det gør vi for at tilgodese din personlige udvikling som træner og leder - og dit arbejde med spillere i en holdsport.

Teoretisk får du et godt og relevant indblik i alle aspekter af jobbet som træner. Vi bruger tid på at diskutere trænerrollen, talentudvikling og nye internationale tendenser i håndbold.

Efterfølgende står du med en klar håndboldfilosofi, der giver dig en faglig ballast til at varetage forskellige hold og målgrupper på bredde- og eliteniveau.

Desuden henter vi inspiration gennem besøg i håndboldmiljøer, ligesom vi inviterer relevante og inspirerende gæstelærer til højskolen.

DIVISIONSTRÆNERUDDANNELSEN 

I løbet af dit ophold får du DHF’s divisionstrænerkurser på 150 lektioner. Kurset er det første skridt på vejen til at gennemføre elitetræneruddannelsen, og har en værdi af 25.500kr.

KURSET INDEHOLDER

 • Angrebstræning
 • Forsvarstræning
 • Fysisk træning
 • Pædagogik, Planlægning og Målvogtertræning
 • Team Management og psykologi

 

Jonas D

Højskoleelev foråret 2020

Hvad er det bedste ved håndboldtrænerlinjen?

Det bedste ved linjen er uden tvivl passionen, der tydeligt fylder rummet under timerne.

Hvordan tænker du tilbage på tiden, som trænerelev?

Ekstrem faglig og personlig udvikling, hvor jeg fik langt flere værktøjer og tro på egne evner som træner

Jonas R

Højskoleelev efteråret 2020

Hvorfor valgte du linjen?

Jeg valgte linjen, fordi jeg her kombinerer divisionstræneruddannelsen med et højskoleophold

Hvad var det bedste ved linjen?

Det bedste er uden tvivl, at du nørder ned i den mindste detalje sammen med gode venner, som både hjælper og udfordrer dig. Det er det helt perfekte sted for håndboldnørden

Magnus

Højskoleelev efteråret 2020

Hvad er det bedste ved linjen?

Undervisningen er helt vild fed. Christian er en fantastisk underviser, som er ekstremt fagligt stærk. Han er ikke kun underviser for os trænerelever, men også mentor

Hvad har trænerlinjen gjort ved dig?

Linjen udviklede mig helt vildt – både som træner og som person

 

 

Linjeansvarlig

Christian back

E: cob@isi.dk 

T: +45 26225705

 • Tidligere professionel håndboldspiller
 • Uddannet pædagog
 • Diplomuddannelse som håndboldtræner hos DHF
 • Underviser hos DHF
 • Håndboldtrænererfaring (assistent i ligaen, chef i 1. division og diverse ungdomshold)

 Skriv til Christian

 

 

 

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning