En unik dansk håndboldtræneruddannelse

På håndboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole kombinerer du din DHF-træneruddannelse med kompetencerne og den personlige udvikling, som også er gevinsten ved et højskoleophold. Den kvalitets-kombination finder du ingen andre steder

På håndboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole spiller de vigtige og essentielle aspekter af arbejdet
om håndboldtræner tæt sammen: den håndboldfaglige del og den menneskelige side af sagen.

Her får du en DHF-certificeret uddannelse som divisionstræner sammen med den personlig udvikling
og de mange nye indsigter, som du gennem spændende og inspirerende aktiviteter får med som del
af højskolelivet. Blandt meget andet; hvem er jeg, hvem er de andre, hvordan motiverer og
optimerer man et fællesskab? Så du kan fundere dine menneskekundskaber på faglighed fremfor
mavefornemmelser.

Tilsammen er det afgørende elementer for, at du lykkes som håndboldtræner.

I samarbejde med Ikast Håndbold søger vi trænerelever til sommerstart

Har du lyst til at være en del af et fællesskab, der arbejder på at gøre en forskel for unge mennesker i håndbold?

Vi søger trænerelever, der har lyst til at kombinere et ophold på ISI Idrætshøjskole med at være træner i et af Danmarks mest spændende håndboldmiljøer. Ikast Håndbold har hold på alle niveauer – fra trille-trolde til nogle af de bedste ungdomshold i landet.

På ISI bliver du del af et elevhold med andre trænerelever, der alle har lyst til at nørde håndbold. Derudover vil der altid være mulighed for at få inspiration i hallen, hvor alle hold fra ligakvinder til U9 træner.

Vi tilbyder

  • 43 ugers trænerophold
  • Uddannelse som DHF divisionstræner
  • Et trænerjob, hvor teori kan omsættes til praksis
  • Et trænermiljø, hvor hjælpen altid kun er et spørgsmål væk

Du har muligheden for at få træneransvaret for et hold, men du kan også vælge en rolle som assistent for et eller flere hold. Sammen finder vi præcis det hold og den rolle, som passer dig bedst.

 

 

Et år fyldt med håndboldtræner-highlights

Som elev på håndboldtrænerlinjen kan du godt begynde at glæde dig. Som del af det kommende elevhold kommer du nemlig helt tæt på Ikast Håndbolds cheftræner på en kampdag. Du er med før, under og efter en ligakamp, og får her en sjælden indsigt, kun de færreste har adgang til.

Studieturen på håndboldlinjen går til Füchse Berlin. Et tophold i Bundesligaen, som traditionelt set har flere danske landsholdsprofiler i truppen.

For turister er klubben lukket land, men som elev på håndboldtrænerlinjen får du adgang til blandt andet Füches træningsfaciliteter og kamparena. Vi møder de danske profiler, ser dem træne og oplever den intense stemning til en Bundesligakamp.

 Tilmeld dig håndboldtrænerlinjen her

 

Praktik på håndboldtræneruddannelsen

Som elev på håndboldtrænerlinjen bliver du tilkoblet et hold i en af områdets mange håndboldklubber, så du bevarer en daglig kontakt med foreningsmiljøet.

Den praktiske erfaring fra halgulvet giver inputs til teoriundervisningen i klasselokalet, og efter endt ophold rejser du fra højskolen med masser af trænerpraktik i bagagen. Vi kommer omkring emner som f.eks. plyometrisk træning, som er de specielle træningsøvelser, der bidrager til at udøve maksimal mulig kraft på kortest mulig tid, fremtidens håndboldspiller, skadesforebyggende træning og meget, meget mere.

Sideløbende får du mulighed for at være med på sidelinjen i et af Danmarks stærkeste håndboldmiljøer, Ikast Håndbold. Her kommer du tæt på klubbens talentudvikling og får indsigt i klubbens træningsmetoder samt fri adgang til klubbens hjemmekampe.

Håndboldtræner og højskoleophold i ét

TEORI

Både den teoretiske og praktiske del af undervisningen foregår sammen med de øvrige håndboldtrænerelever og med et individuelt fokus. Det gør vi for at tilgodese din personlige udvikling som træner og leder - og dit arbejde med spillere i en holdsport.

Teoretisk får du et godt og relevant indblik i alle aspekter af at være træner. Vi bruger tid på at diskutere trænerrollen, talentudvikling og nye internationale tendenser i håndbold.

Efterfølgende står du med en klar håndboldfilosofi, der giver dig en faglig ballast til at varetage forskellige hold og målgrupper på bredde- og eliteniveau.

Desuden henter vi inspiration gennem besøg i håndboldmiljøer, ligesom vi inviterer relevante og inspirerende gæstelærer til højskolen.

Gennem de mange øvrige højskole-valgfag bliver du også introduceret til masser af indsigter, udsyn, inspiration, samarbejde, fællesskab og ikke mindst selvindsigt. Som person bliver du udfordret til at turde gå nye veje, sætte dig selv i spil og sætte fællesskabet over dig selv. 

Alt det kan du veksle om til personlige kompetencer, der bliver værdifulde for dig som træner. Til blandt andet den svære samtale med en spiller, den udfordrende snak med forældre, det vigtige arbejde for det nødvendige samarbejde på et hold. Alt det som udgør en komplet træner.

DHF DIVISIONSTRÆNERUDDANNELSEN 

I løbet af dit ophold får du DHF’s divisionstrænerkurser på 150 lektioner. Kurset er det første skridt på vejen til at gennemføre elitetræneruddannelsen, og det repræsenterer en værdi af 25.500 kr.

Kontakt os gerne for en snak om de økonomiske rammer for dit ophold på højskolen, din træneruddannelse og din rolle som klubtræner.

KURSET INDEHOLDER

Angrebstræning
Forsvarstræning
Fysisk træning
Pædagogik, Planlægning og Målvogtertræning
Team Management og psykologi

UDSLUSNING OG DET VÆRDIFULDE ISI-NETVÆRK

Når du er færdig som højskoleelev er du klædt fagligt og menneskeligt godt på til din fremtid – fagligt og personligt. 

Vi har gennem årene skabt et bredt forgrenet og stærkt netværk omkring håndbold og håndboldtrænerlinjen på ISI. Det sætter vi i videst muligt omfang i spil til gavn for både klubber, der mangler uddannede og kvalificerede trænere og dig, der brænder for at udvikle dig endnu mere som træner. 

Desuden indbyder vi to gange om året nuværende og tidligere trænerelever til blandt andet at udveksle erfaringer eller tale nye tendenser på trænerfronten.

Det er ikke nok at vide, hvordan håndbold spilles. Uden menneskelige indsigter får ingen en flok individualister til at fungere sammen og spille det ønskede spil. På håndboldtrænerlinjen får eleverne struktur til for eksempel at motivere mennesker til udvikling og ærgerrighed – det der udgør værdifuld team management.

Christian Back, underviser på håndboldtrænerlinjen

FACILITETERNE PÅ ISI

Fra udgangspunktet ISI Idrætshøjskole har du adgang til enestående danske håndboldfaciliteter. 

For eksempel hele seks haller i området, hvoraf IBF Arena er den ene, hvor ligaspillerne fra Ikast Håndbold også træner og spiller kampe. 

Derudover har du adgang til styrketræningslokalet på ISI og til styrkelokalet i arenaen, som vi deler blandt andet med håndboldligaspillerne.  

Den fysiske indendørs træning kan du også vælge at kombinere med udendørs udfordringer på et af landet nyeste og mest innovative oplevelses- og træningsområder, Ikast Complete, på den anden side af gaden. 

Her tårner et græsklædt bjerg sig op med blandt meget andet indbyggede løbebaner med kurver, trapper til trappetræning, områder til bl.a. intervaltræning, fodtennis, balancezone, chill out zoner til udstrækning, trampoliner og zoner til klatring. 

Linjeansvarlig

Christian Back

E: cob@isi.dk 

T: +45 26225705

  • Tidligere professionel håndboldspiller
  • Uddannet pædagog
  • Diplomuddannelse som håndboldtræner hos DHF
  • Underviser hos DHF
  • Håndboldtrænererfaring (assistent i ligaen, chef i 1. division og diverse ungdomshold)

 Skriv til Christian

 

REJS MED UD I VERDEN

Håndboldtrænerlinjeturen er en sjov og spændende tur i forårssemestret, hvor vi sammen med eleverne på håndboldlinjen rejser til Berlin – en by fyldt med fede kulturelle og store historiske oplevelser. 

Dertil kommer håndbold på internationalt topplan. Vi har eksklusivt fået lov til at besøge Bundesligaklubben Füchse Berlin, som traditionelt har flere danske landsholdsprofiler i truppen. For almindelige turister er klubben lukket land, men på vores tur får du en unik adgang til klubben, træningsfaciliteterne og kamparenaen. Vi møder de danske profiler til en uformel snak om livet som professionel håndboldspiller i Tyskland, får lov at overvære træningen og så oplever vi den intense stemning under en Bundesligakamp.

I efterårssemestret rejser hele højskolen sammen på tur til den spanske vulkanø Lanzarote og verdens bedste sportslegeplads for aktive mennesker, Club La Santa Sport. Her boltrer og bevæger vi os i en uge i fede faciliteter, som giver alternative sportsudfordringer. Vi svømmer, surfer, dyrker yoga, atletik, cykler på landevej eller vulkanklipper og hiker på vulkaner.

I forårssemestret går fællesturen til Uganda. Sammen med de lokale dyrker vi idræt og oplever den ugandiske kultur helt tæt på. Vi møder de unge, besøger familier, skoler og tager på safari. Turen er en enestående mulighed for at få dit livs eventyr og opleve landet og kulturen, da rejsen er arrangeret i tæt samarbejde med lokale kræfter. 

Det bedste ved linjen er uden tvivl passionen, der tydeligt fylder rummet under timerne.

Jonas, foråret 2020

DET FEDE HØJSKOLELIV

Udover aktiviteterne på håndboldtrænerlinjen består din dagligdag på ISI Idrætshøjskole også af masser af indtryk og oplevelse sammen med alle øvrige højskoleelever på tværs af alle linjer.  

Fællesskab er essensen af vores højskole. Her vil du på kort tid opleve tætte og nærværende fællesskaber, hvor alle kender alle. Du møder nye venner for livet, når i kæmper, fester, rejser, hygger og sveder sammen.  

Udover fodbold vælger du sammen med alle øvrige højskoleelever mellem en række valg- og idrætsfag, som giver dig indblik og udsyn og klæder dig på til din fremtid. Og til jobbet som håndboldtræner og samspillet mellem mennesker.

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning