Foredrags­holdere på Højskole & Golf

I takt med at aftalerne kommer i hus, præsenterer vi foredragsholderne her på hjemmesiden

 

Foredragsholderne i sommeren 2021

Hver onsdag aften bliver der fortælle- og sangaften ved forfatter og foredragsholder Erik Lindsø

Hver torsdag bliver der foredrag med titlen: MANDEFALD
En munter og oplysende rejse gennem tre generationers kønsroller ved forfatter og foredragsholder Erik Lindsø
Mange af os er opvokset i en patriarkalsk kultur, hvor far altid sad ved bordenden. Men det har ændret sig. I kølvandet på MeToo-bevægelsen og den såkaldte identitetspolitik er der for alvor stillet krav om ligestilling. Mandens dominans skal ændres - helt ned i de sproglige formuleringer, så vi ikke længere kan tage det som en mand, være en drengerøv eller en målmand. Men hvad betyder det for samfundsudviklingen og måden, vi oplever os selv på - som mand og kvinde?
Foredraget er en munter og oplysende rejse gennem tre generationers forhold mellem mand og kvinde frem til i dag, hvor ikke mindst manden skal genfinde sig selv.


En fighter med og uden bold 
I kender ham som den hårdtarbejdende håndboldspiller, der aldrig lagde fingre imellem og som var garant for fight. Efter karrierestoppet blev han håndboldekspert og er nu en mand, som vi ofte ser på tv-skærmen.
Daniel Svensson er næste foredragsholder, vi præsenterer på sommerkurset.
Han kommer og indvier os i sine oplevelser med kræft på både godt og ondt. Daniels historie starter under en træningstime i et fitnesscenter, hvor han opdager en bule på halsen, og om hvordan han et par uger senere må opgive at gennemføre intervaltræningen i sin daværende tyske klub. Hvor han derfra tager os hen, må I vente med til sommerkurset.

Glæd dig til det superaktuelle foredrag om de danske mænd og kvinder, der drog i hellig krig og nu sidder med deres børn i fangelejre i Syrien.
Forfatter og journalist Deniz Serinci gæster os til sommerkurset, og han har som en af de få talt med både forældrene og børnene. Han vil gøre os klogere og samtidig nuancere det aktuelle spørgsmål: Skal børnene blive i lejrene eller hjem til Danmark?
Netop nu sidder godt 19 danske børn med deres forældre i syriske fangelejre.
Samtidig kommer, ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET), den største terrortrussel mod Danmark fra militant islamisme, heriblandt hjemvendte IS-krigere. Så hvad er det rigtige at gøre? Det får vi nok ikke svaret på, men vi bliver lidt klogere på baggrunden for den ulykkelige situation, børnene befinder sig i, når vi taler med journalist og forfatter Deniz Serinci, der har talt med både de danske IS-krigere og deres børn i Syrien.
Det blev til timelange og dybdegående interviews, hvor han spurgte dem, hvorfor de drog i hellig krig og hvordan de forklarer IS’ handlinger. Hvad synes de nu, hvor IS er nedkæmpet? Er de skuffede, fortryder de og vil de tilbage til Danmark? Hvem er egentlig de 25 kvinder fra Danmark, der tog til Syrien? - og hvordan kan vi i Danmark bedst modvirke radikalisering?
Deniz Serinci har besøgt Islamisk Stat områder i Irak og Syrien 12 gange på 3 år og har blandt andet skrevet bøgerne "Terrorens kalifat" (2016) og "Slave i Islamisk Stat" (2017).

keyboard_arrow_up
TilmeldingHøjskoleliv