ISI Idrætsfri­skole Guldminen

På Guldminen tror vi mere på miljø end medfødt talent. Her bliver du del af helt nye rammer for lærelyst, glæde og talentudvikling.

 

Vil du gerne vide mere?

Vil du gerne vide mere om ISI Idrætsfriskole  Guldminen, undervisningen, idrætten, skoledagen, optagelsesprocedurer, menneskerne bag vores friskole – og meget mere?

Vi holder næste informationsmøde onsdag d. 26. oktober 2022.

 Læs mere og tilmeld dig her

Interesseret? Lav en motiveret ansøgning for at tilkendegive jeres interesse

 Ansøg om at blive elev

 

 

Velkommen til Guldminen

Vores ambition er at udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspillere - først og fremmest ved at udvikle atleten.

For os er legen og glæden de bærende elementer i en hverdag præget af masser af fysisk aktivitet – også i de boglige fag.

Det skal foregå i rammer i verdensklasse. Intet mindre. Så du som elev kan udvikle dig både som atlet med fokus på enten  pigehåndbold, pigefodbold eller drengefodbold, og som ansvarlig, robust og læringsparat verdensborger, der har lyst og mod til at bidrage til fællesskabet og til at gøre en forskel.

En typisk skoledag på Guldminen

 

 

 

 

 

 

 

Som optakt til pokalkampen mellem FC Midtjylland og OB d. 10. marts 2021 har DR lavet en skildring af Guldminen

 Se filmen her

Sporten på Guldminen

På Guldminen er vi alle vilde med fodbold og håndbold, og dyrker energien i dette fællesskab.

Vi stræber mod at udvikle grundlæggende atleter. Derfor arbejder vi blandt meget andet med motoriske lektier, motoriske øvelser, atletik, kampsport og gymnastik i løbet af en skoledag.

Samtidig arbejder vi med lange middagspauser i rammer, som indbyder, opfordrer og udfordrer til leg og bevægelse.

Den atletiske undervisning er aldersrelateret, ud fra elevens individuelle udgangspunkt, og sammensat som “indirekte” fodbold- og håndboldtræning.

Vi underviser piger og drenge sammen, så længe det giver mening.

Guldminen handler om dannelse og uddannelse af hele mennesker igennem idrætten. En friskole, hvor den enkeltes bidrag og indsats vægtes højt, og hvor børnene leger, smiler, griner, mens de lærer og udvikler sig – hver eneste dag.

Altsammen forankret i vores unikke kultur og miljø på ISI og i FCM, fordi vi tror mere på miljø end på medfødt talent.

Undervisningen på Guldminen

Vores overordnede mål er at skabe læringsmiljøer i verdensklasse. Her er individuelle læringsstile en høj prioritet, fordi de åbner for en læringsmotorvej – som optimal ramme for at accelerere dit barns læring.

Guldminen arbejder efter friskoleloven. Det giver fordele, når vi skaber en hverdag, som retter sig mod elevernes aktuelle interesser, modenhed og erfaringer – uden så mange udefrakommende krav.

Her er underviserne en del af hele børnenes skoledag. Det handler om nærhed. Underviseren er helt tæt på, og det skaber et kvalificeret indblik i barnets udvikling: fagligt, sportsligt, socialt og personligt.

Eleverne bliver mødt af karismatiske undervisere, der alle er certificerede i læringsstile. Den baggrund bruger vi til at sprede motivation og dedikation i alle fag. Det skaber et unikt læringsmiljø, hvor leg og glæde driver elevernes læring.

Læs mere om vores læringsstile

 

 

 

 

"Vi tror på at alle børn kan lære alt

 

 

Vil du vide endnu mere om skolelivet og dagligdagen som elev på Guldminen, så følg os her

Guldminen er en karakter- og prøvefri skole

Vi lever naturligvis op til klare mål i alle fag på skemaet og mere til.

Vi har valgt at være en karakter- og prøvefri skole for at ændre det boglige fokus på skolen fra præstation til mestring, idet vi er overbeviste om, at børnene får muligheder for at lære allermest på denne måde.

Der bliver ingen problemer for børnene i forhold til at komme videre på en ungdomsuddannelse, idet de blot skal aflægge en centralt stillet  prøve i 9. klasse, sådan som det eksempelvis også er tilfældet på internationale skoler.

I den kommende tid vil vi udvikle Guldminen i retningen af en projektorienteret skole

Nyt fra Guldminen

Mads, Malene og de vilde hvalpe

08.09.2022 Sådan lyder overskriften på en børnebog fra 70’erne. Spoler vi tiden 50 år frem, møder vi Mads Løvig og Malene Storm og de ”vilde hvalpe” et andet ste Læs mere…

Går du i udskoling?

17.06.2022 Lige nu optager vi elever til vores udskoling. Trives du i et miljø, som er innovativt, entreprenant og hvor vi tager udgangspunkt i dig? Så bl Læs mere…

Livslyst og lærelyst

Vores skole er en fri skole med de rettigheder og forpligtelser, der følger med. Vi tror på, at børn lærer bedst, når de kan se en mening med at lære, og vi tager afsæt i elevernes idrætslyst for at antænde deres lære- og livslyst. 

"Først oplive, så oplyse.

(Christen Kold, friskolepioner, 1816-1870)

Vi prioriterer rammer, hvor oplevelser, engagament og respekt mellem børn og voksne er grundlaget for en god skoledag. Vi ønsker at fremme en skole, som skaber hele mennesker gennem læring, bevægelse og idrættens forpligtende fællesskab. Guldminen vil støtte elevernes nysgerrighed, kreativitet, initiativ, spontanitet og idrætslige udvikling. Styrke elevernes evne til dialog i trygge og nære rammer. 

 Gå til Guldminens øvelsesbank

 

 

Dokumentar om ISI Idrætsfriskole, Guldminen

I halvandet år har TV MIDTVEST fulgt os – både før vi startede, på ganske normale hverdage og til særlige begivenheder.

 Se de fire film her

Er ISI Idræts­friskole Guldminen noget for dig?

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os