ISI Idrætsfri­skole Guldminen

På Guldminen tror vi mere på miljø end medfødt talent. Her bliver du del af helt nye rammer for lærelyst, glæde og talentudvikling.

INFORMATIONSMØDE 

for interesserede forældre onsdag d. 30. oktober 2024

Vil du gerne vide mere om ISI Idrætsfriskole  Guldminen, undervisningen, idrætten, skoledagen, optagelsesprocedurer, menneskerne bag vores friskole – og meget mere?

Næste informationsmøde foregår på Guldminen onsdag d. 30. oktober 2024 kl. 17.00-18.30.

 Læs mere og tilmeld jer her

 

KOM OG LEG

Gratis motorikdag på Guldminen for 2-6 årige søndag d. 2. juni 2024 kl. 9.00-10.30.

 Læs mere

 

Velkommen til Guldminen

Vores ambition er at udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspillere - først og fremmest ved at udvikle atleten.

For os er legen og glæden de bærende elementer i en hverdag præget af masser af fysisk aktivitet – også i de boglige fag.

Det skal foregå i rammer i verdensklasse. Intet mindre. Så du som elev kan udvikle dig både som atlet med fokus på enten  pigehåndbold, pigefodbold eller drengefodbold, og som ansvarlig, robust og læringsparat verdensborger, der har lyst og mod til at bidrage til fællesskabet og til at gøre en forskel.

En typisk skoledag på Guldminen

Interesseret? Lav en motiveret ansøgning for at tilkendegive jeres interesse

 Ansøg om at blive elev

 

 

Hvorfor vælge Guldminen?

Fordi vi tror på, at alle børn kan lære alt! I helt nye rammer for lærelyst, glæde og talentudvikling får dit barn en skoledag med masser af bevægelse, leg og sport. Alt imens vi leger, griner, smiler, lærer og udvikler os i hverdag, hvor trivsel er i fokus.

Men hvordan begrunder vores forældre skolevalget. Det kan du høre et bud på i videoen, hvor Mette fortæller om, hvorfor Guldminen og hendes to piger er et godt match.

Andre forældre fortæller:

Når vores datter kommer hjem fra en dag på Guldminen, er hun glad efter en dag med gode oplevelser og fyldt med gode holdninger til nye udfordringer.

Vi valgte Guldminen af flere grunde. Den gode trivsel blandt eleverne. Undervisningsmiljøet er spændende, nytænkende og anderledes. At bevægelse, fysiske aktivitet og sport er en naturlig del af skoledagen.

Vi valgte Guldminen, fordi vi rigtig godt kan lide kombinationen af masser af bevægelse og læringsstilene. Vi håber, at vores datter vil få bevægelse som en naturlig del af livet og at hun bliver en god teamplayer både sportsligt, fagligt og socialt.

Når vores pige kommer hjem fra en dag på Guldminen er han glad, tilpas, træt og brugt på en sund og dejlig måde. Og så oplever vi hende være i balance.

Vi anbefaler i høj grad Guldminen til familier, som er klar på at prøve noget andet end den klassiske folkeskole og som har børn, der finder glæde ved at være fysisk aktive – også i de boglige fag.

Vi anbefaler Guldminen til alle, som ønsker en fantastisk skolegang med entusiastiske undervisere i både klasselokalet og på boldbanen.

Sporten på Guldminen

På Guldminen er vi alle vilde med fodbold og håndbold, og dyrker energien i dette fællesskab.

Vi stræber mod at udvikle grundlæggende atleter. Derfor arbejder vi blandt meget andet med motoriske lektier, motoriske øvelser, atletik, kampsport og gymnastik i løbet af en skoledag.

Samtidig arbejder vi med lange middagspauser i rammer, som indbyder, opfordrer og udfordrer til leg og bevægelse.

Den atletiske undervisning er aldersrelateret, ud fra elevens individuelle udgangspunkt, og sammensat som “indirekte” fodbold- og håndboldtræning.

Vi underviser piger og drenge sammen, så længe det giver mening.

Guldminen handler om dannelse og uddannelse af hele mennesker igennem idrætten. En friskole, hvor den enkeltes bidrag og indsats vægtes højt, og hvor børnene leger, smiler, griner, mens de lærer og udvikler sig – hver eneste dag.

Altsammen forankret i vores unikke kultur og miljø på ISI og i FCM, fordi vi tror mere på miljø end på medfødt talent.

Undervisningen på Guldminen

Vores overordnede mål er at skabe læringsmiljøer i verdensklasse. Her er individuelle læringsstile en høj prioritet, fordi de åbner for en læringsmotorvej – som optimal ramme for at accelerere dit barns læring.

Guldminen arbejder efter friskoleloven. Det giver fordele, når vi skaber en hverdag, som retter sig mod elevernes aktuelle interesser, modenhed og erfaringer – uden så mange udefrakommende krav.

Her er underviserne en del af hele børnenes skoledag. Det handler om nærhed. Underviseren er helt tæt på, og det skaber et kvalificeret indblik i barnets udvikling: fagligt, sportsligt, socialt og personligt.

Eleverne bliver mødt af karismatiske undervisere, der alle er certificerede i læringsstile. Den baggrund bruger vi til at sprede motivation og dedikation i alle fag. Det skaber et unikt læringsmiljø, hvor leg og glæde driver elevernes læring.

Læs mere om vores læringsstile

 

 

 

 

"Vi tror på at alle børn kan lære alt

 

 

Vil du vide endnu mere om skolelivet og dagligdagen som elev på Guldminen, så følg os her

Guldminen er en karakter- og prøvefri skole

Vi lever naturligvis op til klare mål i alle fag på skemaet og mere til.

Vi har valgt at være en karakter- og prøvefri skole for at ændre det boglige fokus på skolen fra præstation til mestring, idet vi er overbeviste om, at børnene får muligheder for at lære allermest på denne måde.

Der bliver ingen problemer for børnene i forhold til at komme videre på en ungdomsuddannelse, idet de blot skal aflægge en centralt stillet  prøve i 9. klasse, sådan som det eksempelvis også er tilfældet på internationale skoler.

I den kommende tid vil vi udvikle Guldminen i retningen af en projektorienteret skole

Nyt fra Guldminen

En beslutning lige til højrebenet

24.08.2023 Mød Josephine Erlandsen Klahsen. Hun er 11 år og bor i Aarhus forstaden Holme, hvor hun i mange år har haft sin daglige gang med skole og fodbold i Ly Læs mere…

Indvielse af Guldminens nye bygning

16.08.2023 Kære venner, samarbejdspartnere, kolleger, forældre, elever, borgere, nysgerrige… … velkommen til hver eneste af jer: Tilsammen udgør vi nemlig Læs mere…

Livslyst og lærelyst

Vores skole er en fri skole med de rettigheder og forpligtelser, der følger med. Vi tror på, at børn lærer bedst, når de kan se en mening med at lære, og vi tager afsæt i elevernes idrætslyst for at antænde deres lære- og livslyst. 

"Først oplive, så oplyse.

(Christen Kold, friskolepioner, 1816-1870)

Vi prioriterer rammer, hvor oplevelser, engagament og respekt mellem børn og voksne er grundlaget for en god skoledag. Vi ønsker at fremme en skole, som skaber hele mennesker gennem læring, bevægelse og idrættens forpligtende fællesskab. Guldminen vil støtte elevernes nysgerrighed, kreativitet, initiativ, spontanitet og idrætslige udvikling. Styrke elevernes evne til dialog i trygge og nære rammer. 

 Gå til Guldminens øvelsesbank

 

 

Dokumentar om ISI Idrætsfriskole, Guldminen

I halvandet år har TV MIDTVEST fulgt os – både før vi startede, på ganske normale hverdage og til særlige begivenheder.

 Se de fire film her

Er ISI Idræts­friskole Guldminen noget for dig?

 

 

 

Som optakt til pokalkampen mellem FC Midtjylland og OB d. 10. marts 2021 har DR lavet en skildring af Guldminen

 Se filmen her

 

 

Hvad betyder ”We Play for Gold”

- Med ”We Play for Gold” ser vi Guldminen som et miljø og en kultur, hvor trivsel, læring og glæde er overlæggeren for hverdagen. Det legefulde og initiativrige barn med sult på egne muligheder i livet viser sig på mange måder, men hovedpointen er, at ”Gold” understreger, at barnet har muligheden for at åbne sit indre potentiale.

Sådan forklarer vores friskoleleder, Mads Løvig, mottoet i podcasten ”Bold i Børnehøjde”, hvor han sammen med FC Midtjyllands Head of Coaching, Jan Knudsen, tager dig med omkring Guldminen og de mange bagvedliggende tanker.
I det 35. minutter lange podcast møder vi også pædagogisk leder, Malene Storm, i badmintonhallen, hvor hun fortæller om, hvordan badminton spreder glæde og pirrer til vores elevers nysgerrighed.

Vi anbefaler alle at lytte til podcasten, der forhåbentlig giver indblik og sætter aftryk. Find den her - Bold i børnehøjde - eller i din foretrukne podcastapp.

 

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os