Fodbold

Fodbold på ISI Idrætsefterskole er et unikt tilbud for topmotiverede spillere, der har viljen og lysten til træning i et intensivt fodboldmiljø. Vi har både en drenge- og en pigefodboldlinje.


 

 

Lev fodbolddrømmen på ISI Idrætsefterkole

Her kan du kombinere det bedste fra to verdener: Fodbold på ambitiøst niveau og et inspirerende efterskoleliv med et fedt fællesskab, skolegang, nye venskaber og kammerater. Så du får en oplevelse for livet, der vil udvikle dig - som person og som fodboldspiller.

Med placering i Ikast udspringer ISI af et stærkt og velfunderet fodboldmiljø, der med klubber som Ikast FC og FC Midtjylland har tradition for at udvikle talenter.

På både pige- og drengefodboldlinjen på ISI er det også vores mål, at du bliver en bedre og mere bevidst fodboldspiller. På begge linjer tilbyder vi højtkvalificerede undervisere og veltilrettelagte træningspas i det helstøbte idrætsmiljø, som omgiver ISI, hvor alle dine efterskolekammerater også brænder for deres sportsgren. Her er tid og plads til et stort individuelt fokus, så du kan udvikle dig som spiller.

ISI har stor og succesfuld erfaring med at få skole, lektier og et ambitiøst træningsmiljø til at gå op i en højere enhed med alle de sjove efterskoleoplevelser. Tilmed i rammer med unikke træningsanlæg og -faciliteter lige uden for døren. 

  Ansøg som efterskoleelev på ISI 

Undervisning og træningsmiljøet

Som fodboldelev på ISI har du fire ugentlige linjetræninger. Dertil kommer dine ugentlige klubtræninger.

Et gennemsnit på 25-30 elever på henholdsvis pige- og drengefodboldlinjen betyder, at vi kan fokusere på nærhed, individet og på gruppedynamikken.

Gennem personlige samtaler og analyser af dit spil opstiller vi i fællesskab en målsætning for dig, som vi bruger til at tilrettelægge individuel træning. Det kan være i form af positionsspecifik træning som for eksempel målmands- eller angrebstræning.

Træningen på ISI rummer også teknisk, taktisk og fysisk træning, som skal gøre dig til en bedre fodboldspiller. I træningen indgår også elementer fra professionelle træningsmiljøer som fokus på mentaltræning, restitution, kost og sundhed. Det hele både på praktisk og teoretisk plan.

Udover at udvikle dig som fodboldspiller har vi også fokus på, at du bliver en bevidst spiller, der kan reflektere over og tage ansvar for din egen udvikling og samtidig blive afklaret i forhold til din videre vej i fodboldens verden.

Som elev forventer vi, at du har lyst og er motiveret til udvikling, at arbejde hårdt og bidrage positivt til træningsmiljøet.

 

Linjeuge, linjedage og fodboldoplevelser

I løbet af efterskoleåret arrangerer de to fodboldlinjer både en linjeuge og linjedage. Det er perioder med tid til fordybelse i fodbold, hvor vi for eksempel besøger andre fodboldmiljøer, beskæftiger os med kampanalyser eller tilrettelægger specialtræninger.

Som elev på fodboldlinjen på ISI får du i løbet af skoleåret også adgang til en række superligakampe på MCH Arena. Derudover også europæiske kampe og evt. landskampe.

Målmandstræning

Vi sætter i samarbejde med FC Midtjylland løbende særligt fokus på målmandstræning for både drenge og piger.
 

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke fodboldrammer - i gå-afstand, så du ikke spilder tiden på transport.
Vi råder blandt over:

  • 16 velplejede græsfodboldbaner - blandt andet lysbaner til aftentræning, hvor vi træner om sommeren, når banerne er gode
  • EDC Arena (tidligere Ikast Stadion), som er stadion med lys og kunstgræs, hvor vi træner, når vejret er godt, men banerne dårlige
  • Stadome - full size overdækket fodboldbane, hvor vi træner fra november til marts
  • Eget styrkestyrketræningscenter og udendørs crossfit-anlæg
  • To 5-mands kunststofbaner

Læs mere om faciliteter

house

Klubsamarbejde

Som fodboldelev på ISI forventer vi, at du ved siden af undervisningen på efterskolen også er aktiv spiller i en klub.

Du kan bevare kontakten til din hjemklub og spille for dit hidtidige hold. I det midtjyske er du desuden omgivet af klubber med stolte traditioner for talentudvikling, og som samarbejder med ISI. Afhængigt af niveau har fodbolddrengene mulighed for at spille på hold i FC Midtjylland eller Ikast FC.

Fodboldpigerne kan vælge at spille i Ikast FC eller Vildbjerg FS. Vi hjælper dig med at finde det hold, der matcher dit niveau og dit talent.

business-deal-handshake-1


Turneringer

Din og de øvrige fodboldelevers udvikling tester vi jævnligt af i fællesskab. Vi spiller kampe og deltager blandt andet i DM for Efterskoler og i Skoleligaen.

Tidligere har fodboldpigerne fra ISI også kvalificeret sig VM i skolefodbold i både Tyrkiet og Brasilien.

award-trophy-star

Fysioterapi

Idræt på ISI stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og efter behov anviser øvelser til genoptræning, hvis du får brug for det.

En del af fysioterapien foregår i samarbejde med FCMs sundhedsstab.

single-neutral-actions-heart

Undervisere på drenge­fodboldlinjen

Mikael Larsen

Efterskoleleder og ansvarlig for drengefodboldlinjen

mi@isi.dk

Læs mere

Rune Düring

Efterskolelærer og ansvarlig for drengefodboldlinjen

rd@isi.dk

Læs mere

Kasper Stokholm Jessen

Efterskolelærer og ansvarlig for drengefodboldlinjen

ksj@isi.dk

Læs mere

Undervisere på pige­fodboldlinjen

Louise Snedker Kirkeby

Efterskolelærer og ansvarlig for pigefodboldlinjen

lsk@isi.dk

Læs mere

Anders Kornum Thomassen

Efterskolelærer og ansvarlig for pigefodboldlinjen

akt@isi.dk

Læs mere

Tilknyttet drenge- og pigefodbold

Mathias Rask Thomsen

Målmandstræner

mrt@isi.dk

Læs mere

Thomas Baadsgaard Stephansen

Fysisk træner på ISI

tbs@isi.dk

Læs mere

Jacob Nortvig

Ansvarlig for Kost og Ernæring

jn@isi.dk

Læs mere

Her kan du følge med i hverdagen på vores drengefodboldlinje

 

Følg livet som fodboldpige på ISI her


Det siger tidligere elever

Alexander Bah

”Jeg valgte ISI på grund af skolens gode omdømme i forhold til at udvikle fodboldspillere og alle de gode faciliteter – både sportsligt og som efterskolelev.
Som fodboldspiller fik jeg meget forskelligt ud af mit ophold. Rent teknisk giver det sig selv, at man udvikler sig, når man træner så meget, men rent mentalt lærte jeg meget om, hvad det vil sige at leve som en fodboldspiller. Jeg fik lov til at afprøve at spille med spillere fra allerhøjeste niveau, som på det tidspunkt var markant bedre end mig. Det var motiverende, men også hårdt mentalt. På mange måder blev jeg godt hærdet mentalt.
Dagligt føler jeg, at efterskolen har gavnet mig. Jeg er blevet vant til at være sammen med mange mennesker, og mine bedste kammerater har jeg gået på efterskole med. Dem ses jeg månedligt med, selvom vi bor rundt omkring i landet. Så på mange planer har jeg stadig stor gavn af mit efterskoleophold.”

Fodboldelev på ISI 2014/15, superligaspiller i SønderjyskE, U20- og U21-landsholdsspiller

Rasmus Nissen Kristensen

”Jeg blev en langt bedre fodboldspiller under min tid på ISI, og opholdet har klart været et springbræt i forhold til min videre karriere. Og ingenting slår de venskaber, jeg fik. Mine bedste venner mødte jeg på ISI, og de betyder alt for mig. Hverdagen på ISI står også klart, som noget af det fedeste ved ISI. Alle de hyggelige timer med vennerne, og at bo og leve så tæt var helt vildt fedt - selv for én, der elsker at være alene.”

Fodboldelev på ISI i 2012-13, Red Bull Salzburg, tidl. FC Midtjylland og Ajax Amsterdam, U-landsholdsspiller – U18 - U21

Mikkel Duelund

”Selve konceptet tog lidt fusen på mig. På forhånd havde jeg en lidt negativ holdning til efterskolelivet. Der blev jeg virkelig blæst bagover! Jeg var så heldig at havne i en familiegruppe bestående udelukkende af drenge, og det viste sig at være det bedste, der kunne ske for mig. Ikke fordi jeg har noget imod piger - men fordi det bånd, vi drenge fik i den familie, var helt fantastisk, ubeskriveligt. Jeg glemmer aldrig tiden om aftenen, inden lærerne kom og sagde godnat. Der var altid højt musik eller et eller andet, der lige skulle påtales eller gives advarsler for…
Året på ISI gjorde mig glad og åben. Jeg var meget genert, da jeg begyndte mit efterskoleår, og meget mere åben, da året var slut - dog med en tilbagetrukket stil… Faktisk tror jeg, at efterskolen kick startede mit voksenliv i min underbevidsthed, og det kommer rigtig meget til udtryk lige nu, når man sidder som meget ung i en lejlighed i Ukraine…”

Fodboldelev på ISI i 2012-13, Dynamo Kiev, tidl. FC Midtjylland, U-landsholdsspiller – U16-U21

Jonas Lössl

”Jeg elsker sport, ikke kun fodbold, men alt sport. Respekten, passionen og forståelsen af andre sportsgrene end bare ens egen. Selv at have muligheden for at dyrke så mange forskellige sportsgrene, nyde dem og lære af sine kammerater på skolen. ISI åbnede mine øjne for andre måder at træne, endda tænke på, som jeg har kunne bringe med ind i mit eget fodboldspil.
Jeg har lært sindssygt meget om teams og de mennesker, der udgør dem. På ISI blev jeg hele tiden sat i forskellige fællesskaber, hvor man skulle løse opgaver. Om det var smågrupper og rengøring eller større teambuilding-øvelser… Jeg lærte meget om, hvornår man skal træde i karakter i en gruppe, og omvendt hvornår man måske skal holde lidt igen. Det er bestemt en erfaring, jeg har gavn af i dag - både i mit professionelle og i mit private liv.

Fodboldelev på ISI i 2004/05, Everton FC, Tidl. Huddersfield Town FC, Mainz FC,  En Avant Guingamp og FC Midtjylland, A-landsholdsspiller

Pernille Harder

”ISI var en fantastisk tid. Jeg lærte at strukturere min tid, så der blev tid til både masser af fodbold og skole, lektier, familie og venner. De egenskaber bruger jeg stadig i dag. Det var første gang, jeg flyttede hjemmefra, så jeg lærte også at stå på egne ben. Det var en fordel, da jeg flyttede til Sverige.”

Fodboldspiller på ISI 2008/09 - spiller for VFL Wolfsburg, landsholdsdebut 2009 og bronzevinder med Danmark ved EM i 2013

Victor Fischer

”Jeg får stadig sommerfugle i maven, når jeg tænker på ISI.  Det var et fantastisk år. Jeg nød at kombinere skole og fodbold og hele tiden være omgivet af mine bedste venner. Det var fedt at vågne op til hver eneste dag – undtagen én; det var da, jeg skulle til eksamen i fysik.”

Fodboldspiller på ISI 2009/10 - spiller for FC København, og tidligere Ajax Amsterdam, landsholdsdebut 2013


Er ISI noget for dig?

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os