Cykling

ISI Idrætsefterskole er for dig, der elsker cykling og drømmer om en cykelkarriere på højt niveau

 

En oplevelse for livet, som vil udvikle dig - personligt og som cykelrytter

På ISI kan du samtidig opleve efterskolelivet, og alt hvad det bringer af nye kammerater, fedt fællesskab, unikke faciliteter og dygtige undervisere, som interesserer sig for dig og dit liv.

Cykellinjen på ISI henvender sig til ryttere med lyst og vilje til intensiv træning i et stærkt og traditionsrigt cykelmiljø - et unikt tilbud til topmotiverede ryttere. Her får du optimale træningsmængder under højtkvalificeret vejledning - i det helstøbte idrætsmiljø, som omgiver ISI. Her brænder alle dine efterskolekammerater også for deres sportsgren.

På ISI har vi stor og succesfuld erfaring i at forene skole og sport. Derfor kan du kombinere cykeltræning med stort fokus på skole, lektier og alle de sjove efterskoleoplevelser.

Ansøg om at blive efterskoleelev på ISI

 

 

 

 

Lyst til mere

Det samlede koncept for cykellinjen på ISI er tilrettelagt i tæt samarbejde med en af landets førende cykelklubber, Herning Cykle Klub (HCK), som også er en af landets stærkeste talentcentre.

Har du lyst til mere træning, kan du blive en aktiv del af HCK, hvor du kan deltage i både fællestræning og de øvrige sportslige aktiviteter på lige fod med de øvrige medlemmer. Normalt betyder det klubtræning en til to gange om ugen.

Vild med cykling? Så følg med i livet på cykellinjen på ISI her

 

 

 

Undervisning

På cykellinjen får du fire skemalagte træninger hver uge. Dertil kommer klubtræning og selvtræning udenfor skoletid.

Cykelundervisningen indeholder både fysisk-, mental- og teknisk træning, og så har den stort individuelt fokus på dig og på raffineringen af dig som rytter. Den rummer derfor naturligvis også løbende personlige samtaler og analyser af dine målsætninger og din træningsindsats.

En del af den ugentlige træning foregår i styrketræningslokalet på ISI. Her arbejder vi med stabilitets- og styrketræningsbetonede øvelser, som udvikler din fysiske kapacitet som cykelrytter.

Cykellinjen råder desuden over "service course", hvor cyklerne står opmagasineret aflåst og med videoovervågning.

Undervisere på cykel­linjen

Morten Hibiscus Knudsen

Efterskolelærer og ansvarlig for cykellinjen

mk@isi.dk

Læs mere

Sebastian Kolze Changizi

Underviser på cykellinjen

Mads Andersen

Underviser på cykellinjen

Thomas Baadsgaard Stephansen

Fysisk træner på ISI

E: tbs@isi.dk

Læs mere

Jacob Nortvig

Ansvarlig for Kost og Ernæring

jn@isi.dk

Læs mere

Faciliteter

På ISI i Ikast får du som cykelrytter optimale træningsfaciliteter - lige udenfor døren.
Landevejene i Midtjylland har gennem flere årtier været træningsområde for store danske cykelnavne som Bjarne Riis, Alex Pedersen og to generationer af Blaudzun.
Som udgangspunkt er terrænet i Midtjylland fladt, men blot en kort træningskørsel væk bliver landskabet både kuperet og teknisk udfordrende på andre områder.

Vi råder blandt andet over "service course" med afslåst og videoovervåget opbevaring, styrketræningslokale og udendørs crossfitbane.

Læs mere om faciliteter

house

Klubsamarbejde

Konceptet for cykellinjen på ISI er tilrettelagt i tæt samarbejde med en af landets førende cykelklubber, Herning Cykle Klub (HCK), som også er en af landets stærkeste talentcentre.
Har du lyst til mere træning, kan du blive en aktiv del af HCK, hvor du kan deltage i både fællestræning og de øvrige sportslige aktiviteter på lige fod med de øvrige medlemmer. Normalt betyder det klubtræning en til to gange om ugen.

business-deal-handshake-1

Fysioterapi

Idræt i koncentrerede mængder stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og efter behov anviser øvelser til genoptræning.

single-neutral-actions-heart

Det siger tidligere elever

Thomas Edemann Jensen

”Jeg valgte ISI for at få bedre muligheder for cykeltræning. Sportsligt lærte jeg en masse både om mig selv og om cykling, og hvordan jeg kunne forbedre mine præstationer. Det bedste var de oplevelser og venner, jeg fik med fra ISI.”

Cykelrytter på ISI i 2011/12, bor på Sportstar College og går på HHX i Ikast

Line Egtoft Jensen

”Jeg valgte ISI, fordi jeg længe havde overvejet at tage på en efterskole, der kunne noget med cykling. ISI lød som et rigtig spændende og seriøst miljø. Jeg fik rigtig meget ud af at lære noget om træning - og det prøver jeg så vidt muligt at give videre til de unge cykelrytter, jeg selv nu er træner for.”

Cykelrytter på ISI i 2011/12, STX på Hasseris Gymnasium og ungdomstræner i Aalborg CR

Andreas Holm Gylling

”ISI var en god mulighed at udvikle mig som cykelrytter, men det gik hurtigt op for mig, at jeg også ville udvikle mig rigtig meget personligt.Min sport betyder alt for mig, og jeg har altid været bevidst om min prioritering i hverdagen. Flere gange faldt en social aktivitet sammen med et cykelløb eller et træningspas, og der var det vigtigt for mig ikke at gå på kompromis med min sport. Derfor var det bedste ved ISI nok nogle af de træningsture, jeg har haft med de andre ryttere på skolen, og hele sammenholdet omkring det at træne seriøst og spise og hygge efterfølgende. Det kan til tider være hårdt at dyrke en individuel sportsgren, så derfor var det fedt også at hygge sig med andre cykelryttere.
Opholdet på ISI har givet mig mere selvtillid. Jeg tror på mine egne evner, og det kan betyder rigtig meget videre i livet - også i min sport. Et efterskoleophold kan være et år, hvor man finder ud af, hvem man er, og hvad man vil. Jeg fandt ud af, at cykling, det er mit liv – indtil videre i hvert fald. Jeg har lært at arbejde målrettet efter noget, og jeg har set det give resultater.”

Andreas Gylling Holm, cykelrytter på ISI i 2011/12, bor på Sportstar College og går på STX i Ikast


Er ISI noget for dig?

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os