Fodboldtræner

På fodboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole bliver du udfordret, uddannet og inspireret til personlig udvikling som fodboldtræner.  

Træn Sviatchenko

Som elev på fodboldtrænerlinjen går du et spændende forår i møde. Du kommer til at planlægge en træning med en af Superligaens allerstærkeste profiler, Erik Sviatchenko. Du får en unik mulighed for at komme helt tæt på midtstopperen, som ud over træningen også deler ud af fodboldanekdoter fra sin tid i Celtic, på landsholdet og fra da han selv var en del af ISI-miljøet.

Kom med til Brentford

Studieturen går sammen med spillerne til fodboldhovedstaden, London. Her besøger vi danskerklubben Brentford og får her unik adgang til klubben, som kun de færreste oplever. 
Sammen bliver vi klogere på, hvad de har gjort for at nå til tops – både klubben, træneren og spillerne.

Er du endnu ikke tilmeldt det kommende hold, er det med at være hurtig, for vi har kun få pladser tilbage.

Højskole og fodboldtræner

Er du fodboldnørd, der brænder for trænergerningen? På fodboldtrænerlinjen bliver du inspireret til at udvikle dig som træner, og som del af højskolelivet også til personlig udvikling.

I samspil med de andre trænerelever opnå du ny fodboldviden samt udvikler dine kompetencer, som gør dig i stand til at reflektere over dine trænervalg på og uden for banen.

I undervisningen har vi fokus på både børne- og ungdomstræning samt seniortræning. Vi stiller skarpt på de områder, som er relevant for netop din trænergerning i den retning, du selv ønsker.

Trænerlinjen er et springbræt for dig, der drømmer om at læse til lærer, pædagog, idræt på universitet, eller arbejde med anden form undervisning i fremtiden.

Gennem mine ungdomsår var jeg selv en del af ISI-miljøet. Jeg kender rejsen og jeg ved, hvor meget miljøet betyder for, om man lykkes – uanset om man er på bredde- eller eliteniveau
Erik Sviatchenko, anfører FC Midtjylland


Praktik

ISI Idrætshøjskole samarbejder med mange klubber i nærområdet, så du bliver matchet optimalt i forhold til dit ønske og dine ambitioner. Du får blandt andet mulighed for at være med på sidelinjen i et af Danmarks stærkeste fodboldmiljøer i FC Midtjylland.

Her kommer du tæt på klubbens talentudvikling og får indsigt i deres træningsmetoder. Du får fri adgang til hjemmekampe plus du flere gange på semestret bliver præsenteret for et fagligt oplæg af en FCM-profil.

 

 

 

 

Teori

En af linjens store fordele er, at vi kobler teori og praktik. Sammen med højskolens fodboldlinje bliver du selv en aktiv spiller på og uden for banen. Her lærer du at omsætte din taktik til spillet på banen og mærker på egen krop, hvad dine beslutninger betyder for holdet.

Teoretisk får du et godt og relevant indblik i de tekniske, taktiske, fysiske, mentale og sociale aspekter af at være træner.

I undervisningen møder du erfarne og højtkvalificerede undervisere, og i løbet af dit ophold vil du få mulighed for at tage DBUs C-licens træneruddannelse.


Studierejse til El Cambio Academy

Om foråret rejser højskolen til Uganda, og som elev på trænerlinjen er det enestående mulighed for at besøge fodboldakademiet, El Cambio. Her møder du nogle af Ugandas mest håbefulde talenter og oplever på egen krop, hvad fodbold betyder for dem.

Du får lov til at være en del af akademiets træninger, hvor der bliver lyttet til dine indspark. Du kommer med helt ind i maskinrummet på et af Østafrikas mest lovende akademier, og du oplever, hvordan fodbold er mere end blot et spil.    

Efter endt ophold på ISI er vejen således banet hvis du vil tilbage og selv blive en fast del af El Cambio Academy.

Hvad siger tidligere elever?

 

Jeppe

Højskoleelev foråret 2021

Hvorfor valgte du linjen?

Jeg valgte fodboldtrænerlinjen, fordi jeg havde mulighed for at udvikle mig sammen med andre dygtige fodboldtrænere plus jeg fik mulighed for at dyrke min passion på fuldtid.

Hvad er det bedste ved linjen?

Det bedste har været kombinationen af teoretisk undervisning og praktisk erfaring på banen

Simon

Højskoleelev foråret 2019

Hvad har du fået ud af at tage fodboldtrænerlinjen?

Mit ophold på ISI har gjort mig dygtig nok til, at jeg nu er været assistenttræner i Danmarks bedste pige-ungdomsrække

Hvad er dit bedste råd til nye elever?

På linjen handler det om at suge til sig, fordi du får så mange gode råd – både teoretisk og praktisk

Niklas

Højskoleelev foråret 2022

Hvorfor valgte du linjen?

Jeg valgte linjen for at gå efter min store drøm: At blive fodboldtræner på fuld tid. Første step er ISI, som giver mig utrolig meget med i bagagen – både teori, praktisk trænererfaring og personlig udvikling.

Hvad er det bedste ved linjen?

Det bedste er de muligheder, man får med det gode samarbejde, der er mellem højskolen og samarbejdsklubberne

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer.

I forbindelse med højskolen råder vi blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, outdoor crossfit-anlæg, to udendørs multibaner, beach-baner, mens vi i baghaven også har golftrænningsanlæg med drivingrange, indspils-, sandbunker og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret.

Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller.

Læs mere om faciliteter

house

user-question

Højskoleliv

På ISI bliver du en del af et inspirerende højskolemiljø og et fællesskab, som giver dig værdifulde personlige kompetencer. Dermed får du chancen for at udvikle og afklare dig - som person og som træner.

Vi er en moderne og dynamisk højskole, hvor der er plads til alle. Fælles er at vi brænder for idræt.

single-neutral-actions-home

Linjeture 

I løbet af dit højskoleophold får du mulighed for at ekstra oplevelser i form af linjeturer. Her tager vi ud af huset til fodboldrelevante destinationer eller miljøer. Bliver inspireret og får ny indsigt. 

 

award-trophy-star

Klubsamarbejde 

Vi hjælper dig med at afklare og rådgive omkring klub og hold, der matcher dit niveau og dine ambitioner, så vi finder den rette balance i fodboldtræner og højskole. Det gør vi gennem vores samarbejde med en lang række ambitiøse fodboldklubber i området. 

business-deal-handshake-1

Gæsteundervisere

Som fodboldtræner på højskolen vil du udover linjens erfarne og højtkvalificerede undervisere også blive inspireret af gæsteundervisere. 

Vi har et bredt netværk i fodboldverden, som vi trækker på. Desuden samarbejder vi blandt andre med FC Midtjylland, som stiller gæstelærere til rådighed, som giver dit et unikt indblik i en af Danmarks bedste klubber.

basketball-ball-dribble-player

Underviser

ISI lægger stor vægt på kvalitet. Naturligvis også i forhold til underviserne.

 

 

Nicolai Lewandowski

E: nl@isi.dk

T: +45 30239920

  • Uddannet Cand. Scient. Idræt - med bachelor fra Odense Universitet og kandidat fra Københavns Universitet
  • Master i sportspsykologi
  • Fungerer som sportspsykologisk konsulent primært i forhold til fodboldspillere
  • UEFA B licenstræner
  • Har undervist i idræt på gymnasieniveau

Læs mere

 

 

“Jeg ville ønske at jeg kunne have valgt et tilbud som ISI Træner, da jeg begyndte som ung og ambitiøs ungdomstræner.”

Glen Riddersholm, Tidl. superligatræner

Dyk ned i vores brochure og bliv endnu klogere på linjen

file_download Download fodboldtrænerbrochure

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning