Velkommen til idrætsfag på ISI

I vores idrætsfag bliver du udfordret på helt nye måder og lærer at mestre og udfolde dig i mange forskellige idrætsformer

Hvad kan du forvente?

To gange om ugen har vi idrætsfag på programmet. I løbet af dit ophold kan du vælge op til seks forskellige idrætsfag. I idrætsfagene handler det om at bruge kroppen på andre og måske nye måder.

Vores idrætsfag er et miks af høj- og lavintensitetsaktiviteter og restitutionsfag såsom mindfulness eller masssage, fordi vi ved, at du træner meget.

Idrætsfagene sammensætter du frit – alt efter, hvad du har lyst til at udfordre dig selv med eller hvad, din krop aktuelt synes at have brug for.  

Bordtennis

Bordtennis som idrætsfag handler om leg og teknik – her kan alle spille med. Blive udfordret på fart og koordination, grin og hurtige reaktioner.

Træfspil

Præcision, koncentration, udfordringer. Træfspil kan handle om skydning, dart, pool eller måske bue og pil …Det hele på niveau, hvor alle kan være med. Træfspil kan have fokus på koncentrationen om sit eget træf – eller om at samarbejde i et team, hvor så mange som muligt ”træffer”.

Paralympics

Paralympics handler om at udfordre dine sanser. Vi prøver kræfter med forskellige former for handicapidræt – eksempelvis goalball og kørestolsbasket, hvor du kan opleve, hvordan idræt for mennesker med funktionsnedsættelse kan være lige så sjovt og udfordrende som al anden idræt.

Multisport

I multisport er idræt og leg i fokus. Her kan du sætte fokus på for eksempel bolden som basis, på gymnastik og bevægelse. Du skal bruge din krop – til at lege idræt.

Padel tennis

Her på højskolen har vi både mulighed for indendørs- og udendørsbaner, så vejr og sæson spiller ingen rolle. Har du lyst til at blive endnu bedre til at spille verdens hurtigst voksende sportsgren eller måske lære det helt fra scratch, er der optimale betingelser hos os – både til nybegynderen og den bundrutineret spiller. 

Body and Mind

Zen, pilates, yoga, udspænding, meditation … I Body & mind har du muligheden for at mærke efter og styrke din krop og din sjæl – og samspillet mellem de to.
Du får chancen for at komme i både fysisk og mental balance med træning og øvelser, der forsøger at forene styrke og smidighed, energi og ro.

Cardio

Cardio handler om kredsløbstræning. Du bliver udfordret, så dit hjerte pumper hurtigere – så du båder forbrænder mere fedt og kalorier, styrker dine muskler og så kan cardio træning virke forebyggende for hjerte-karsygdomme.

Træningen er tilpasset dit niveau og dine behov – og så varierer vi lektionerne både i forhold til træningsformen og hvor, vi vælger at lægge træningen – udendørs eller indendørs.

Olympiske Løft

Du får indsigt i en, for de fleste, ukendt idrætsgren og kultur, nemlig vægtløftning.
Her vil du få historien bag og hvordan den moderne form for vægtløftning fungerer, og blive præsenteret for, og selv afprøve de to vægtløftningsøvelser der er på det olympiske program for både mænd og kvinder - nemlig Snatch og Clean & Jerk.

Massage

I massage får du en kombination af konkret viden om kroppens anatomi, og erfaring med at massere. Vi skal afprøve forskellige massageteknikker på hinanden, og modtage massage fra andre elever. Undervejs bliver du præsenteret for specifik muskulatur, som vi sætter i forhold til kroppens øvrige anatomi.

Beach Volley

Beachvolley er styrke, sjov og sand i skøn kombination under åben himmel. Lige udenfor døren har ISI Idrætshøjskole dedikeret et stort areal til beach-sport.

Vi træner teknik, taktik, spiller for sjov og som regel for at vinde.

Morgendyp

Kom med en tur i det kolde vand og oplev suset, når du kommer under og op igen.

Futsal

Selvom ordet ‘futsal’ kan lyde tysk, stammer det fra portugisisk. Direkte oversat betyder det indendørs fodbold. Selve spillet er dog markant anderledes end spil udenfor. For det første er banen mindre, da man spiller på en håndboldbane. Derudover er der kun fem spillere på banen af gangen: 1 målmand og 4 markspillere.

Som spiller får du flere boldberøringer og målmanden kommer meget mere i spil. På grund af den mindre bane og de færre spillere har futsal et højt tempo og der er meget teknik med det en kamp. Du skal altså have styr på din teknik for at kunne vinde i futsal.

Mountainbike

Kom med ud på sporet, når vi prøver kræfter med mountainbike. Her bliver du udforet på konditionen, teknikken og dit mod. Der er plads til alle niveauer, for vi prøver spor i forskellige sværhedsgrader. 

Svømning

Vi øver os i crawl, hovedspring og svømmer langt.

Du har mulighed for at forberede dig til livredderprøven.

Crossfit Complete

Vi bruger det unikke Ikast Complete-anlæg ved FCM Huset på den anden side af gaden: Et af landets mest innovative oplevelses- og træningsområder. Bl.a. det græsklædt bjerg med indbyggede løbebaner med kurver, trapper til trappetræning, områder til bl.a. intervaltræning, fodtennis, balancezone, chill out zoner til udstrækning, trampoliner og zoner til klatring.

 

 

Stretch and Relax

Vi har fokus på at komme ned i gear, både fysisk og mentalt. Vi arbejder med åndedrættet, øver os i at holde fokus og slappe af. 

Forløbet vil indeholde elementer af yoga, udspænding, afspænding, stabilitet, mobilitet, mindfullness og massage.

Minitri

Vi skal prøve kræfter med vand - cykel og løb. Vi afslutter med vores eget løb, der er 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb. 

Beachvolley

Beachvolley er styrke, sjov og sand i skøn kombination under åben himmel. Lige udenfor døren har ISI Idrætshøjskole dedikeret et stort areal til beach-sport.

Vi træner teknik, taktik, spiller for sjov og som regel for at vinde.

Spiludvikling

Hvad består et godt spil af?

Hvad skal der til for at øge intensiteten i et spil?

Hvad sker der hvis vi ændrer boldens størrelse eller formen på målet?

Ud fra forskellige parametre skaber vi nye spil og videreudvikler på kendte spil med udgangspunkt i spilhjulet.

Løbeskole

Løbetræning er tilpasset dit niveau og dine behov.

American Sports

For dig der er vild med amerikanske sportsgrene som eksempelvis Ultimate, flag football og softball. Vi tager udgangspunkt i basisregler og grundteknik - og glæder os som regel til at komme i gang med selve spillet.

Badminton

Badminton er sjov, udfordrende og fysisk krævende. Med badminton får du et indblik i basale teknikker og chancen for at prøve dem af i spil.

HIIT

HIIT er Høj Intensitet Interval Træning. Det er en form for træning, der indebærer, at du giver dig 100% fra start til slut under hurtige, intense øvelser efterfulgt at korte pauser.

Livredder

Vi øver os, så du kan tage en Erhvervslivredderprøve.

Stepfitness

Step giver både højt humør og høj puls. Vi laver enkle koreografier på stepbænken til glad musik, mens du forbedrer din kondition, bevægelighed og styrke.

Skumtennis

Skumtennis som idrætsfag handler om teknik, kondition og koncentration, når tenniskampen spilles på en bamintonbane med sænket net

Volleyball

Vi øver os i grundteknikker og kaster os ud i spillet, som stiller store krav til holdspilleren.

Massage

I massage får du en kombination af konkret viden om kroppens anatomi, og erfaring med at massere. Vi skal afprøve forskellige massageteknikker på hinanden, og modtage massage fra andre elever. Undervejs bliver du præsenteret for specifik muskulatur, som vi sætter i forhold til kroppens øvrige anatomi.

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning