Volleyball

Lev volleydrømmen på ISI Idrætsefterskole

 

Volleyball på ISI Idrætsefterskole for dig med vilje og lyst til at træne i et intenst og ambitiøst volleyball-miljø

På ISI bliver du samtidig en del af et inspirerende efterskoleliv med fællesskab og venskaber. En oplevelse for livet, der udvikler dig - som person og som volleyspiller.

På ISI er det vigtigste ikke dit niveau - men din lyst og motivation til at træne og udvikle dig. Sammen har vi fokus på de personlige aspekter af netop dit spil, og udover den individuelle træning får du her også muligheden for at afklare dit ambitionsniveau som spiller.

Foruden undervisningen på ISI kan du også vælge at spille volley på klubplan i vores samarbejdsklub Ikast KFUM Volley - en klub med lang og stolt tradition for talentudvikling, hvor vi i fællesskab finder et hold, der matcher dit niveau.

Ansøg om at blive efterskoleelev på ISI 

 

 

Undervisning

På volleylinjen træner vi fire gang 1½ time hver uge.
Undervisningen har stort fokus på dit niveau og dit behov for træning. Ud fra personlige samtaler og analyser af dit spil opstiller vi i fællesskab individuelle målsætninger for dig. De bliver ledetråden for din tekniske, taktiske, fysiske og mentale træning.
Til det formål bruger vi en personlig volley-log, som vi udarbejder i fællesskab, og som du opdaterer og vedligeholder. Loggen bruger vi til at følge op og evaluere på din udvikling.

Undervisningen på volleylinjen handler imidlertid ikke kun om selve spillet - men også om det forpligtende samvær på banen.
For os er det vigtigt, at du lærer at tage ansvar for dig selv og for fællesskabet, lærer at se den enkelte medspillers ressourcer og at udnytte dem på lige fod med dine egne ressourcer.

Vores mål er at gøre dig til en selvstændig volleyspiller, der tager ansvar for eksempelvis opvarmning og selvtræning. Så du på den måde bliver ansvarlig for din egen konstante udvikling.

 

 

I den daglige træning lægger vi vægt på:

 • Grundteknik - blandt andet gennem videoanalyse
 • Taktik
 • Fysisk træning
  • Styrketræning
  • Skadesforebyggende træning
  • Koordinationstræning
 • Mentaltræning
  • Personlige målsætninger
  • Trænings- og konkurrenceoptimering
  • Afslapning, visualisering og spændingsregulering

Vild med volley? Følg livet og dagligdagen på volleylinjen på ISI her

Undervisere på volleylinjen

Peter Kjellerup

Efterskolelærer og ansvarlig for drengevolleylinjen

pk@isi.dk

Læs mere

Steffen Kjærsgaard Bertelsen

Efterskolelærer og ansvarlig for pigevolleylinjen

skb@isi.dk

Læs mere

Mats Björkman

Ansvarlig for pigevolleylinjen

mb@isi.dk

Læs mere

Thomas Baadsgaard Stephansen

Fysisk konsulent

tbs@isi.dk

Læs mere

Jacob Nortvig

Ansvarlig for Kost og Ernæring

jn@isi.dk

Læs mere

Faciliteter

ISI i Ikast råder over optimale og unikke træningsfaciliteter for vores volleyspillere, og langt de fleste ligger lige udenfor døren:

 • ISI træningshal
 • Eget styrketræningslokale
 • Hyldgårdshallen - hjemmebane for Ikast KFUM
 • Tre haller i Ikast-Brande Arena

Desuden råder ISI blandt andet over elektronisk målesystem, der måler springhøjder, og en boldmaskine.

Læs mere om faciliteter

house

Turneringer for ISI

Vores udvikling og evner tester vi i fællesskab blandt andet som deltager i Efterskolernes Regionsmesterskaber og i DM for Efterskolehold.

ISI Volleylinjen har også flere gange kvalificeret sig til VM i Skolevolley (ISF Cup). Det har resulteret i rejser til rejser til blandt andet Frankrig, Kina, Portugal og Serbien.

award-trophy-star


Klubsamarbejde

Volleyballlinjen på ISI er dybt forankret i det lokale volleyballmiljø i Ikast. Derfor har du også muligheden for at træne og spille klubkampe i Ikast KFUM. Vi hjælper med kontakten og med at finde det hold, der matcher dit niveau.

business-deal-handshake-1

Fysioterapi

Idræt i koncentrerede mængder stiller krav til fysikken og kroppen. På ISI stiller vi fysioterapeut til rådighed, som visiterer og anviser øvelser til genoptræning, hvis eleven skulle få brug for det.

single-neutral-actions-heart


Træneruddannelse

Under dit ophold på ISI har du mulighed for at deltage i diverse træneruddannelser. Eksempelvis:

 • Kids- og børnetræneruddannelse
 • De grundlæggende træneruddannelser under Dansk Volleyball Forbund
 • Regler og mulighed for dommeruddannelse

Al vores træning og uddannelse har til formål at give dig chancen for både at spille masser af volley, samtidig med at du bliver en dygtigere spiller og får en dybere forståelse for spillet.

Det siger tidligere elever

Helena Elbæk

”Jeg vil altid huske tilbage på ISI, som den tid, hvor jeg udviklede mig som volleyspiller og samtidig fik venner for livet. VM i Portugal med ISI-volleyholdet står som et stærkt og sjovt minde.
Noget af det jeg fik med i bagagen har været en selvstændighed og modet til at turde udfordre mig. Det blev helt klart afgørende for mig valg om at flytte til USA og spille volley her.”

Helena Elbæk, volleyelev årg. 2013/14, studerer biologi og spiller collegevolley for American University i Washington DC, dansk A-landsholdsspiller

Tenna Donslund

”Personligt blev jeg mere ansvarlig under mit ophold på ISI – i forhold til egen læring i skolen og på volleybanen. Jeg tog mere ansvar for mine medmennesker (og medspillere) og blev mere bevidst om min relation til andre. Det betød, at jeg følte mig mere klar til de næste kapitler i mit liv.
Udover det, tog jeg en masse skønne minder, mennesker og baggerslag med mig fra mit efterskoleophold på ISI.”

Tenna Donslund, Volleyelev årg. 2010/11, spiller ligavolley for Elite Volley Aarhus, landsholdsspiller og studerer idræt på Aarhus Universitet

Nikolai Haun

”Mine bedste minder er nok alle de venskaber, jeg fik. Og fællesskabet – med vennerne, lærerne og personalet, som har været en kæmpe oplevelse.  Og så var det selvfølgelig også meget sjovt at vinde efterskole DM i volleyball.
Opholdet på ISI har haft en stor betydning for mig, fordi jeg oplevede en stor udvikling som volleyballspiller. Det skyldes i den grad den store træningsmængde og de gode trænere på både ISI og i volleyballklubben i Ikast. For eksempel gik jeg fra at være helt ude af truppen på ungdomslandsholdet til at være fast mand i de efterfølgende år.

Nikolai Haun, volleyelev 2005/06, ligaspiller i Middelfart Volleyball Klub

Simon Bitsch

”ISI gav mig redskaber til at komme længere med min sport - længere end jeg ellers kunne være kommet. Det har indtil videre resulteret i, at jeg blev professionel volley- og A-landsholdspiller. Tak for alt ISI -håber, mange flere på skolen får deres drømme opfyldt.”

Simon Bitsch, volleyelev på ISI 2005/06 – forh. prof. volleyspiller i Sverige, for Middelfart, Marienlyst og A-landsspiller

Peter Schøler

”Jeg lærte mange ting på ISI. Noget kom nemt, sjovt og lige til. Andre erfaringer var svære, ubehagelige og blev lært via fejl - men alle var lærerige. Man får tit at vide, at man ikke skal eller kan, blæse og have mel i munden på samme tid. På ISI lærer eleverne, at det kan de godt, hvis de sætter sig for det!”

Peter Schøler, volleyspiller på ISI i 2006/07, spiller for Marienlyst og A-landsholdet

 

Juliane Daugaard

”Jeg ville gerne udvikle mig mest muligt, og ISI var oplagt på grund af dygtige trænere. Det bedste var al den tid, man havde til at fordybe sig i sin sport. På ISI lærte jeg, hvor vigtigt mentaltræning i forhold til eksempelvis forberedelse og evaluering. Det bruger jeg i høj grad stadig i dag - både i min sport og i skolen.”
 
Juliane Daugaard, volleyspiller på ISI 2007/08, lærerstuderende, spiller for Holte, A-landsholdet   og har tidligere spillet for University of Minnesota i USA


Er ISI noget for dig?

keyboard_arrow_up
Bliv elevBesøg os