Fitness og Ernæring

På Fitness og Ernæring stiller du skarpt dig selv, din træning og din kost. Du udfordrer og udvikler din krops potentiale – sammen med stort indtag af fællesskab, rejser og højskoleoplevelser

På ISI Fitness og Ernæring er der rum til at stille skarpt på dig, din træning og din kost - og på sammenhængen mellem det hele. Her udfordrer og udvikler du din krops potentiale og oplever, hvad din krop er i stand til at præstere, når du får de optimale betingelser i forhold til kost og motion.

I løbet af dit højskoleophold kommer du med andre ord til at bruge din krop og stifte bekendtskab med en masse forskellige idrætsformer rundt i vores unikke faciliteter. Samtidig bliver du del af et inspirerende højskolemiljø med nye venskaber, et hav af vidt forskellige oplevelser og unikke rejser til f.eks. Club La Santa på Lanzarote eller Uganda i Afrika.

 

 

 

Sådan kan en uge på Fitness og Ernæring se ud

Den ugentlige linjeundervisning på Fitness og Ernæring består af fem moduler af 1,5 timer hver. En typiske uge kan således indeholde: 

1,5-3 timers individuel tilrettelagt styrketræning med udgangspunkt i dine mål og drømme. 

1,5 times ernæring, som både er teoretisk og praktisk, hvor vi f.eks. går i køkkenet og laver mad.

1,5 times workout of the day (WOD) 

1,5-3 timers supplement og inspiration af øvrige træningsformer og teoretiske indspark. For eksempel styrketræningsteknik, konditionstræning, træningsteori, outdoor træning, Koordinations-, balance-, stabilitets- og mobilitets træning.

Desuden bliver du udfordret til at sætte mål for dig selv, arbejde selvstændigt mod målet, drage nytte af andre og reflektere over din personlige udvikling og dit personlige motiv for at dyrke fitness.

 

I undervisningen kan du støde på emner som:

 • Crossfit
 • Styrketræning
 • TRX
 • Stabilitets- og forebyggende træning
 • HIIT
 • Aqua fitness
 • Træningsplanlægning
 • Instruktør- og underviserrollen
 • Anatomi og træningsfysiologi
 • Ernæring og kostplanlægning
 • Idrætsskader
 • Spinning
 • Madlavning

Fokus på dig og dine kompetencer

ISI Fitness & Ernæring kan også være en god og sjov investering i din fremtid. 

Linjen er for dig, der søger inspiration til din krop og dit hoved. Opholdet kan desuden inspirere dig til din fremtid. Måske har du leget med tanken om at blive fysioterapeut, ergoterapeut eller læse idræt. Undervisningen på linjen kan medvirke til, at du bliver klogere på hvilken retning, du skal gå.

Under dit ophold på ISI har du også mulighed for at tage en diplomuddannelse som Foreningsfitness-instruktør. Den kan du bruge, hvis du gerne vil være eksempelvis personlig træner, fitnessinstruktør eller lærer.

Kost og motion på højskolen

Sammen med vores brede vifte af træningsformer bliver du også klogere på, hvad der motiverer dig, dine stærke og svage sider og hvad engagement og vilje betyder for udbyttet af din træning.

I samarbejde sætter vi fokus på, hvordan du kan kombinere din ernæring og træning optimalt, så du udfordrer din krops potentiale. Det sker gennem både praktiske og teoretiske øvelser, hvor vi reflekterer over emner som for eksempel, om begrebet sundhed er det samme for alle mennesker.

Vi stiller også skarpt på, hvad der er op og ned i forhold til kost, ernæring og træning - afliver myter, afsøger ny viden og indsigt på området.

Netop det intense idrætsmiljø, hvor du er omgivet af højskolekammerater, der også brænder for idræt, gør kombinationen af sparring, teori og praksis på Fitness & Ernæring super relevant.

Underviser

Mette Møller Pedersen

E: mmp@isi.dk

 • Uddannet Cand. Scient. i idræt ved Aarhus Universitet 
   
 • Underviser på fitness instruktør uddannelsen
   

Skriv til Mette

 

 

For at se dette indhold, skal statistik cookies være tilladt

Rejser – dit livs eventyr

I efteråret rejser hele højskolen sammen på tur til den spanske vulkanø Lanzarote – og Club La Santa: Verdens bedste sportslegeplads og et sandt paradis for dig, der elsker sport, motion, wellness og sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima.

Her er mulighederne ideelle for, at du kommer 360 grader rundt om fitnessverdenens mange elementer. Vi dyrker alt lige fra triathlon over street workout og til stretch and relax. En uge hvor du oplever fuldt drøn, godt humør, sol og varme.

I foråret har du mulighed for at rejse med til ´the pearl of Africa´ nærmere bestemt, Uganda. Her oplever du et land, en fremmed kultur og møder mennesker, der giver indtryk og sætter aftryk. Kost og motion på højskolen danner grundlag for idrætsaktiviteter med lokale, og du får kulinariske madoplevelser fra det afrikanske køkken. Turen til Uganda er arrangeret i tæt samarbejde med lokale kræfter og er en enestående mulighed for at få dit livs eventyr. Turen er for dig, der brænder for idræt, rejser og for at opleve en fremmed kultur. 

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer. Højskolen råder blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, to udendørs multibaner og beach-baner. Og er du også til udendørstræning? Så har vi adgang til et af landet nyeste og mest innovative oplevelses- og træningsområder, Ikast Complete, på den anden side af gaden.

Her ligger også FC Midtjylland-huset Dream 99 foran et hav af fodboldmuligheder: 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret. I gåafstand ligger en golfbane med driving-range, indspils-, sandbunker- og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret. Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller, udendørs padle- og tennis-baner. 

 Læs mere om faciliteter

Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole, med stort nærvær. Jeg synes, fitness & ernæringslinjen lød megaspændende og meget varierende – og det levede i den grad op til forventningerne.

Camilla, elev efteråret 2021

Højskoleliv

På ISI bliver du en del af et inspirerende højskolemiljø og et fællesskab, som giver dig værdifulde personlige kompetencer. Dermed får du chancen for at udvikle og afklare dig - som person og som instruktør. 

Du bliver del af en moderne og dynamisk højskole, hvor der er plads til alle. Fælles er, at vi brænder for idræt.

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning