Fitness og Ernæring

På Fitness og Ernæring stiller du skarpt dig selv, din træning og din kost. Du udfordrer og udvikler din krops potentiale – sammen med stort indtag af fællesskab, rejser og højskoleoplevelser

På ISI Fitness og Ernæring er der rum til at stille skarpt på dig, din træning og din kost - og på sammenhængen mellem det hele. Her udfordrer og udvikler du din krops potentiale og oplever, hvad din krop er i stand til at præstere, når du får de optimale betingelser i forhold til kost og motion.

I løbet af dit højskoleophold kommer du med andre ord til at bruge din krop og stifte bekendtskab med en masse forskellige idrætsformer rundt i vores unikke faciliteter. Samtidig bliver du del af et inspirerende højskolemiljø med nye venskaber, et hav af vidt forskellige oplevelser og unikke rejser til f.eks. Club La Santa på Lanzarote eller Uganda i Afrika.

 

 

 

Sådan kan en uge på Fitness og Ernæring se ud

Den ugentlige linjeundervisning på Fitness og Ernæring består af fem moduler af 1,5 timer hver. En typiske uge kan således indeholde: 

1,5-3 timers individuel tilrettelagt styrketræning med udgangspunkt i dine mål og drømme. 

1,5 times ernæring, som både er teoretisk og praktisk, hvor vi f.eks. går i køkkenet og laver mad.

1,5 times workout of the day (WOD) 

1,5-3 timers supplement og inspiration af øvrige træningsformer og teoretiske indspark. For eksempel styrketræningsteknik, konditionstræning, træningsteori, outdoor træning, Koordinations-, balance-, stabilitets- og mobilitets træning.

Desuden bliver du udfordret til at sætte mål for dig selv, arbejde selvstændigt mod målet, drage nytte af andre og reflektere over din personlige udvikling og dit personlige motiv for at dyrke fitness.

 

I undervisningen kan du støde på emner som:

 • Crossfit
 • Styrketræning
 • TRX
 • Stabilitets- og forebyggende træning
 • HIIT
 • Aqua fitness
 • Træningsplanlægning
 • Instruktør- og underviserrollen
 • Anatomi og træningsfysiologi
 • Ernæring og kostplanlægning
 • Idrætsskader
 • Spinning
 • Madlavning

Fokus på dig og dine kompetencer

ISI Fitness & Ernæring kan også være en god og sjov investering i din fremtid. 

Linjen er for dig, der søger inspiration til din krop og dit hoved. Opholdet kan desuden inspirere dig til din fremtid. Måske har du leget med tanken om at blive fysioterapeut, ergoterapeut eller læse idræt. Undervisningen på linjen kan medvirke til, at du bliver klogere på hvilken retning, du skal gå.

Under dit ophold på ISI har du også mulighed for at tage en diplomuddannelse som Foreningsfitness-instruktør. Den kan du bruge, hvis du gerne vil være eksempelvis personlig træner, fitnessinstruktør eller lærer.

Klog på kroppen – vi skifter mellem teori og praksis

Der vil i undervisningen være fokus på, hvordan vi bruger og træner vores krop. Når du er fysisk aktiv, er det vigtigt at have fokus på, hvad du spiser.

Der vil du møde både teoretiske og praktiske øvelser, som afdækker sammenspillet mellem den optimale træning og den optimale ernæring. Hvordan du bruger det, du spiser, til at udfylde din krops potentiale - og til at blive den bedste udgave af dig selv.

Du får rig mulighed for at udforske og dykke ned i begreberne kost og motion på højskolen. 

Der vil både være teoretisk undervisning hvor du skal suge viden til dig. Men også praktisk undervisning, hvor vi går i køkkenet og laver mad.

Samtidig stiller vi også skarpt på kroppen og sætte træning af kroppen i relation. For eksempel til vores samfundskultur, sundhedsidealer og kropskultur. 

Vi arbejder helhedsorienteret og beskæftiger os blandt andet med anatomi og fysiologi – taler om idrætsskader og skadesforebyggende træning. For eksempel har vi adgang til et af landets mest moderne idrætsfysiologiske testcentre, Q-test på Ikast-Brande Gymnasium. Det kan f.eks. også være gennem en ekskursion til Idrætsstudiet på Aarhus Universitet.

 

Uddannelse som fitnessinstruktør

På ISI kan du som fordybelsesfag prøve kræfter med rollen som foreningsinstruktør og underviser.

Med uddannelsen ForeningsFitnessinstruktør får du indsigt i kroppens anatomi og de fysiologiske forandringer i kroppen, som træningen medfører. Det skaber basis for, at du bliver i stand til at tilrettelægge både styrke- og konditions- træningsprogrammer, at instruere i korrekt udførelse af øvelser og motivere til en sundere livsstil.

Uddannelsen er skabt i samarbejde mellem DGI og DIF – og den er et godt springbræt, hvis du har en ambition om at blive eksempelvis underviser, instruktør, personlig træner eller hvis du drømmer om at studere inden for det sundhedsvidenskabelige felt.

Med fitness på højskolen bliver du desuden udfordret i at undervise andre målgrupper – og i det hele taget stå forrest og være en ledende instruktør.

 

Ernæring og træningsfysiologi

Der vil i undervisningen være fokus på, hvordan vi bruger og træner vores krop. Når man er fysisk aktiv, er det vigtigt at have fokus på, hvad man spiser.

Der vil derfor være både teoretiske og praktiske øvelser, som afdækker sammenspillet mellem den optimale træning og den optimale ernæring. Hvordan du bruger det, du spiser, til at udfylde din krops potentiale - og til at blive den bedste udgave af dig selv.

Du får rig mulighed for at udforske og dykke ned i begreberne kost og motion på højskolen. 

En bred vifte af fitness og faciliteter

Som højskoleelev har du adgang til skolens veludstyrede styrketræningscenter og til træningscentret i IBF Arena. Træningslokaler som du også udover din linjetræning er velkommen til at bruge, når det passer dig. 

Her har du mulighed for at bruge blandt andet TRX-slynger, kettlebells, bolde, vægtstænger, som bidrager til optimale forudsætninger for at arbejde med og frem mod de mål, du har sat dig.
Samtidig kan du fordybe dig i blandt andet styrketræningsteknik og tilrettelæggelse af programmer. Du kommer til at arbejde intenst med din egen styrketræning og får blandt andet råd og vejledning til at nå dine mål.

Når vejret er godt, går vi gerne ud. På højskolen har vi blandt andet adgang til beach-baner og et af landet nyeste og mest innovative oplevelses- og træningsområder, Ikast Complete, på den anden side af gaden.

Her tårner et græsklædt bjerg sig op med blandt meget andet indbyggede løbebaner med kurver, trapper til trappetræning, områder til bl.a. intervaltræning, fodtennis, balancezone, chill out zoner til udstrækning, trampoliner og zoner til klatring.
Højskolen råder også over for eksempel vildmarkskar og bålhytte.

Rejser

Med fitness på højskolen rejser du i efteråret til Club La Santa på Lanzarote - et sandt paradis for dig, der elsker sport, motion,wellness og sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima.

Her er mulighederne idelle for, at du kommer 360 grader rundt om fitnessverdenens mange elementer.Vi dyrker alt lige fra triathlon over street workout og til stretch and relax. En uge hvor du oplever fuldt drøn, godt humør, sol og varme.

I foråret har du mulighed for at rejse med til ´the pearl of Africa´ nærmere bestemt, Uganda. Her oplever du et land, en fremmed kultur og møder mennekser, der giver intryk og sætter aftryk. Kost og motion på højskolen danner grundlag for idrætsaktiviteter med lokale, og du får kulinariske madoplevelser fra det afrikanske køkken.

Kostvejledning

På ISI Fitness og Ernæring er der ubegrænset mulighed for at få kostvejledning til at nå netop de mål, du kunne have med din kost og motion.

Der vil både kunne være fokus på at blive større og stærkere eller reducerer din vægt, alt efter hvad dit mål er. Kostvejledningen vil tage udgangspunkt i dine behov, da en omlægning til en sundere livsstil er en individuel proces. Hvor meget meget og hvor varieret skal du spise? Og så udfordrer vi dig med masser af lækkert mad.

Endelig sætter vi samtidig et vigtigt fokus på, hvad der op og ned i forhold til myter og akuel viden indenfor ernæring og træning af kroppen.

Du vil opleve, at kost og motion på højskolen bliver en stor del af hverdagen, hvor viden, balance og sundhed er i centrum.

Mobilitet og stabilitet

Vi har udgangspunkt i hele kroppen, og derfor er det vigtigt også at have fokus på kropsbevidsthed, balance og bevægelighed.

Derfor træner vi også mobilitets- og stabilitetstræning.

Kost og motion på højskolen

Sammen med vores brede vifte af træningsformer bliver du også klogere på, hvad der motiverer dig, dine stærke og svage sider og hvad engagement og vilje betyder for udbyttet af din træning.

I samarbejde sætter vi fokus på, hvordan du kan kombinere din ernæring og træning optimalt, så du udfordrer din krops potentiale. Det sker gennem både praktiske og teoretiske øvelser, hvor vi reflekterer over emner som for eksempel, om begrebet sundhed er det samme for alle mennesker.

Vi stiller også skarpt på, hvad der er op og ned i forhold til kost, ernæring og træning - afliver myter, afsøger ny viden og indsigt på området.

Netop det intense idrætsmiljø, hvor du er omgivet af højskolekammerater, der også brænder for idræt, gør kombinationen af sparring, teori og praksis på Fitness & Ernæring super relevant.

Underviser

Mette Møller Pedersen

E: mmp@isi.dk

 • Uddannet Cand. Scient. i idræt ved Aarhus Universitet 
   
 • Underviser på fitness instruktør uddannelsen
   

Skriv til Mette

 

 

For at se dette indhold, skal statistik cookies være tilladt

Rejser – dit livs eventyr

I efteråret rejser hele højskolen sammen på tur til den spanske vulkanø Lanzarote – og Club La Santa: Verdens bedste sportslegeplads og et sandt paradis for dig, der elsker sport, motion, wellness og sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima.

Her er mulighederne ideelle for, at du kommer 360 grader rundt om fitnessverdenens mange elementer. Vi dyrker alt lige fra triathlon over street workout og til stretch and relax. En uge hvor du oplever fuldt drøn, godt humør, sol og varme.

I foråret har du mulighed for at rejse med til ´the pearl of Africa´ nærmere bestemt, Uganda. Her oplever du et land, en fremmed kultur og møder mennesker, der giver indtryk og sætter aftryk. Kost og motion på højskolen danner grundlag for idrætsaktiviteter med lokale, og du får kulinariske madoplevelser fra det afrikanske køkken. Turen til Uganda er arrangeret i tæt samarbejde med lokale kræfter og er en enestående mulighed for at få dit livs eventyr. Turen er for dig, der brænder for idræt, rejser og for at opleve en fremmed kultur. 

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer. Højskolen råder blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, to udendørs multibaner og beach-baner. Og er du også til udendørstræning? Så har vi adgang til et af landet nyeste og mest innovative oplevelses- og træningsområder, Ikast Complete, på den anden side af gaden.

Her ligger også FC Midtjylland-huset Dream 99 foran et hav af fodboldmuligheder: 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret. I gåafstand ligger en golfbane med driving-range, indspils-, sandbunker- og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret. Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller, udendørs padle- og tennis-baner. 

Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole, med stort nærvær. Jeg synes, fitness & ernæringslinjen lød megaspændende og meget varierende – og det levede i den grad op til forventningerne.

Camilla, elev efteråret 2021

Højskoleliv

På ISI bliver du en del af et inspirerende højskolemiljø og et fællesskab, som giver dig værdifulde personlige kompetencer. Dermed får du chancen for at udvikle og afklare dig - som person og som instruktør. 

Du bliver del af en moderne og dynamisk højskole, hvor der er plads til alle. Fælles er, at vi brænder for idræt.

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning