Fitness og Ernæring

På Fitness og Ernæring stiller vi skarpt på dig, din træning og din kost. Her udfordrer og udvikler du din krops potentiale.

Her er rum til at stille skarpt på dig, din træning og din kost - og på sammenhængen mellem det hele. Her udfordrer og udvikler du din krops potentiale og oplever, hvad din krop er i stand til at præstere, når du får de optimale betingelser inden for kost og motion.

I løbet af dit højskoleophold kommer du med andre ord til at bruge din krop og stifter bekendtskab med en masse forskellige idrætsformer. Samtidig med, at du bliver del af et inspirerende højskolemiljø med nye venskaber og et hav af vidt forskellige oplevelser.

ISI Fitness & Ernæring er også for dig, der måske overvejer at læse: idræt, ernæring og sundhed, fysioterapeut, sygeplejerske, eller være personlig træner, fitnessinstruktør eller lærer.

 

 

 

Med kroppen som udgangspunkt

Den ugentlige linjeundervisning består af fem moduler af 1,5 timer, som bla. indholder sportsernæring, træningsfysiologi, styrketræning, crossfit, sjove og variende træningsmetoder og meget mere. Du vil opleve, at kost og motion på højskolen bliver en stor del af hverdagen, hvor viden og den sunde balance er i centrum.

Du kommer til at stifte bekendtskab med både forskellige idrætsgrene, træningsmetoder og principper – moderne, såvel som klassiske. Desuden bliver du udfordret til at sætte mål for dig selv, arbejde selvstændigt mod målet, drage nytte af andre og reflektere over din personlige udvikling og dit personlige motiv for at dyrke idræt og fysisk aktivitet.

Med fitness på højskolen arbejder vi helhedsorienteret med udgangspunkt i kroppen. Vi veksler konstant mellem teori og praksis. Du lærer om kroppens anatomi og fysiologi, både når den er i hvile, og når den træner. Vi stiller skarpt på kroppen og sætter træning af kroppen i relation til vores samfundskultur.

Vi udfordrer dig til at stå forrest, være den styrende instruktør og selvsikre underviser. Blandt andet gennem undervisning og øvelse i at planlægge og udføre undervisninger i forskellige sammenhænge.

Konkret kan du med fitness på højskolen uddanne dig til fitnessinstuktør. Uddannelsen indgår som grundlæggende basis for det, vi beskæftiger os med på linjen.

 Book en rundvisning

 

 

 

 

 

 

 

 

Klog på kroppen

Vi stiller skarpt på kroppen og sætter træning af kroppen i relation. For eksempel til vores samfundskultur, sundhedsidealer og kropskultur.

Vi arbejder helhedsorientere med udgangspunkt i kroppen. Det betyder, at vi konstant veksler mellem teori og praksis.  Vi beskæftiger os bl.a. med anatomi og fysiologi – taler om idrætsskader og skadesforebyggende træning. For eksempel har vi adgang til et af landets mest moderne idrætsfysiologiske testcentre, Qtest på Ikast-Brande Gymnasium. Det kunne også være en ekskursion til Idrætsstudiet på Aarhus Universitet.

Kombiner fitness med højskole og instruktøruddannelse

Som del af undervisningen på ISI Fitness & Ernæring kommer du også til at prøve kræfter med rollen som instruktør- og underviser.

Du gennemgår blandt andet uddannelsen ForeningsFitnessinstruktør. En uddannelse som giver dig indsigt i kroppens anatomi, og de fysiologiske forandringer i kroppen, som træningen medfører. Det skaber basis for, at du bliver i stand til at tilrettelægge både styrke- og konditions- træningsprogrammer. Du bliver i stand til at instruere i korrekt udførelse af øvelser og motivere til en sundere livsstil.

Uddannelsen er skabt i samarbejde mellem DGI og DIF – og er et godt springbræt, hvis du har en ambition om at blive eksempelvis underviser, instruktør, personlig træner eller hvis du drømmer om at studere inden for det sundhedsvidenskabelige felt.

Med fitness på højskolen bliver du desuden udfordret i at undervise andre målgrupper – og i det hele taget stå forrest og være den ledende.

Ernæring og træningsfysiologi

Der vil i undervisningen være fokus på, hvordan vi bruger og træner vores krop. Når man er fysisk aktiv, er det vigtigt at have fokus på, hvad man spiser.

Der vil derfor være både teoretiske og praktiske øvelser, som afdækker sammenspillet mellem den optimale træning og den optimale ernæring. Hvordan du bruger det, du spiser, til at udfylde din krops potentiale - og til at blive den bedste udgave af dig selv.

Du får rig mulighed for at udforske og dykke ned i begreberne kost og motion på højskolen. 

En bred vifte af fitness på højskolen

Som højskoleelev har du adgang til skolens veludstyrede styrketræningscenter.

Det giver dig muligheden for at fordybe dig i styrketræning – blandt andet i styrketræningsteknik og tilrettelæggelse af programmer. Du kommer til at arbejde intenst med din egen styrketræning og får blandt andet råd og vejledning til at nå dine mål.

På ISI Fitness & Ernæring bruger vi også tid på spinning. Vi har vores egne spinningscykler med teknologi indenfor pulsregistrering koblet til.

Er du mere til crossfit? Lige uden for døren ligger vores crossfit-anlæg, som er oplagt at bruge til funktionel træning.

Her træner vi hele kroppen. Vi har TRX-slynger, kettlebells, bolde, traktordæk, vægtstanger og meget mere, som alt sammen giver optimale forudsætninger for at arbejde med og frem mod en stærk core, arm- og benmuskulatur.
Dele af crossfitanlægget er gummigranulatfliser. De giver let affjedring til for eksempel vægt- eller footworktræning.

Rejser

Med fitness på højskolen rejser du i efteråret til Club La Santa på Lanzarote - et sandt paradis for dig, der elsker sport, motion,wellness og sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima.

Her er mulighederne idelle for, at du kommer 360 grader rundt om fitnessverdenens mange elementer.Vi dyrker alt lige fra triathlon over street workout og til stretch and relax. En uge hvor du oplever fuldt drøn, godt humør, sol og varme.

I foråret har du mulighed for at rejse med til ´the pearl of Africa´ nærmere bestemt, Uganda. Her oplever du et land, en fremmed kultur og møder mennekser, der giver intryk og sætter aftryk. Kost og motion på højskolen danner grundlag for idrætsaktiviteter med lokale, og du får kulinariske madoplevelser fra det afrikanske køkken.

Kostvejledning

På ISI Fitness og Ernæring er der ubegrænset mulighed for at få kostvejledning til at nå netop de mål, du kunne have med din kost og motion.

Der vil både kunne være fokus på at blive større og stærkere eller reducerer din vægt, alt efter hvad dit mål er. Kostvejledningen vil tage udgangspunkt i dine behov, da en omlægning til en sundere livsstil er en individuel proces. Hvor meget meget og hvor varieret skal du spise? Og så udfordrer vi dig med masser af lækkert mad.

Endelig sætter vi samtidig et vigtigt fokus på, hvad der op og ned i forhold til myter og akuel viden indenfor ernæring og træning af kroppen.

Du vil opleve, at kost og motion på højskolen bliver en stor del af hverdagen, hvor viden, balance og sundhed er i centrum.

Mobilitet og stabilitet

Vi har udgangspunkt i hele kroppen, og derfor er det vigtigt også at have fokus på kropsbevidsthed, balance og bevægelighed.

Derfor træner vi også mobilitets- og stabilitetstræning.

Kost og motion på højskolen

Sammen med vores brede vifte af træningsformer bliver du også klogere på, hvad der motiverer dig, dine stærke og svage sider og hvad engagement og vilje betyder for udbyttet af din træning.

I samarbejde sætter vi fokus på, hvordan du kan kombinere din ernæring og træning optimalt, så du udfordrer din krops potentiale. Det sker gennem både praktiske og teoretiske øvelser, hvor vi reflekterer over emner som for eksempel, om begrebet sundhed er det samme for alle mennesker.

Vi stiller også skarpt på, hvad der er op og ned i forhold til kost, ernæring og træning - afliver myter, afsøger ny viden og indsigt på området.

Netop det intense idrætsmiljø, hvor du er omgivet af højskolekammerater, der også brænder for idræt, gør kombinationen af sparring, teori og praksis på Fitness & Ernæring super relevant.

 

 

 

 

Underviser

Mette Møller Pedersen

E: mmp@isi.dk

T: +45 21490337

 • Uddannet Cand. Scient. i idræt ved Aarhus Universitet 
   
 • Underviser på fitness instruktør uddannelsen
   

Skriv til Mette

 

 

 

 

 

Fitness på højskolen er udgangspunktet for rejserne

Kost og motion på højskolen spiller ind, når vi rejser ud. Distinationerne er nemlig meget sportspræget.

På efterårsholdet har vi i mange år samarbejdet med Club La Santa, hvor du på den spanske ferieø Lanzarote bliver del af en spændende og udfordrende uge under solen med massevis af aktiviteter: På land, til vands, på cykler, i løbesko, på landevejene, i bjergene. Du kan læse mere om rejsen her

I foråret er den helt store rejse turen til Uganda. Her opleve er vi en fremmed kultur og møder mennesker, der giver indtryk og sætter aftryk. Sammen med lokale skal vi dyrke idræt. Vi skal lære deres måde at dyrke at gøre det på, og nogle af de ting vi laver hjemme på højskolen, skal vi blandt andet undevise dem i. Du kan læse mere om rejsen her 

I foråret er der også mulighed for at udfordre sig selv i de østrigske alper på en adventurerejse. Her lever vi afsides i en alpehytte med direkte adgang til aktiviteter som topture, mountainbikes, canyoing jump og klatring. Se mere om turen her 

Derudover er der fastlagt linjedage både efterår og forår, hvor du som elev kommer ud af huset, og bliver udfordret på på forskellige fysiske elementer, med stort fokus på teambuilding og samvær.

 

 

Magnus

Højskoleelev Efteråret 2021

Hvorfor valgte du linjen?

Fordi jeg på Fitness & Ernæring kunne blive klogere på kroppen samtidig med, at man dyrker en masse forskellig idræt. Det er bestemt ikke lige meget, hvordan man træner og hvad man spiser, hvis man vil se resultater og det er jeg meget nysgerrig på. Derudover er linejen også et godt springbræt til at læse videre. 

 

Camilla

Højskoleelev efterår 2021

Hvorfor valgte du ISI?

Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole, med stort nærvær. Jeg synes, fitness & ernæringslinjen lød mega spændende og meget varierende – Og det levede i den grad op til forventningerne

Jonas

Højskoleelev Foråret 2022

Hvorfor valgte du linjen?

Jeg valgte linjen fordi, man prøvede kræfter med mange forskellige idrætsgrene. Derudover ville jeg gerne kombinere linjen med fodbold, og sammen med underviserne fandt vi den helt rette balance, så jeg fik det bedste fra begge linjer

 

 

Faciliteter

På ISI er du omgivet af unikke idrætsrammer.

I forbindelse med højskolen råder vi blandt andet over en hal, en træningssal, styrketræningslokale, teorilokaler, outdoor crossfit-anlæg, to udendørs multibaner, beach-baner, mens vi i baghaven også har golftrænningsanlæg med drivingrange, indspils-, sandbunker og putting-faciliteter.

På den modsatte side af vejen har vi adgang til 13 græstræningsbaner, kunstgræsbaner og kunstgræsbanen EDC Arena, hvor du også finder to Goal Box-træningsbaner. Dertil kommer den overdækkede full-sizebane i Stadome, som fodboldlinjerne bruger i vinterhalvåret.

Her finder du også Ikast-Brande Arena med blandt andet en arena og træningshaller.

Læs mere om faciliteter

house

 

 

Højskoleliv

På ISI bliver du en del af et inspirerende højskolemiljø og et fællesskab, som giver dig værdifulde personlige kompetencer. Dermed får du chancen for at udvikle og afklare dig - som person og som træner.

Vi er en moderne og dynamisk højskole, hvor der er plads til alle. Fælles er at vi brænder for idræt.

single-neutral-actions-home

 

 

ISI Fitnessinstruktør

Som del af undervisningen på Fitness & Ernæring gennemgår du uddannelsen som fitnessinstruktør.

Uddannelsen giver indsigt i kroppens anatomi, og de fysiologiske forandringer i kroppen, som træningen medfører. Det skaber basis for, at du bliver i stand til at tilrettelægge både styrke- og konditions- træningsprogrammer. Du bliver i stand til at instruere i korrekt udførelse af øvelser og motivere til en sundere livsstil.

Uddannelsen er skabt i samarbejde af DGI - bevæg dig for livet, og er et godt springbræt, hvis du har en ambition om at blive eksempelvis underviser, instruktør, personlig træner eller hvis du drømmer om at studere inden for det sundhedsvidenskabelige felt, hvor kost og motion er en del af pensum.

I undervisningen møder du f.eks. emner som:

 • Crossfit
 • Cirkeltræning
 • Styrketræning
 • TRX
 • Kostplanlægning
 • Stabilitets- og forebyggende træning
 • MTB
 • HIIT
 • Vandaktiviteter
 • Træningsplanlægning
 • Instruktør og underviserrollen
 • Træningslære
 • Anatomi og fysiologi
 • Sundhedsidealer og kropskultur
 • Ernæring
 • Massage
 • Idrætsskader

 

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning