Klog på kroppen

- vi skifter mellem teori og praksis

 

Der vil i undervisningen være fokus på, hvordan vi bruger og træner vores krop. Når du er fysisk aktiv, er det vigtigt at have fokus på, hvad du spiser.

Der vil du møde både teoretiske og praktiske øvelser, som afdækker sammenspillet mellem den optimale træning og den optimale ernæring. Hvordan du bruger det, du spiser, til at udfylde din krops potentiale - og til at blive den bedste udgave af dig selv.

Du får rig mulighed for at udforske og dykke ned i begreberne kost og motion på højskolen. 

Der vil både være teoretisk undervisning hvor du skal suge viden til dig. Men også praktisk undervisning, hvor vi går i køkkenet og laver mad.

Samtidig stiller vi også skarpt på kroppen og sætte træning af kroppen i relation. For eksempel til vores samfundskultur, sundhedsidealer og kropskultur. 

Vi arbejder helhedsorienteret og beskæftiger os blandt andet med anatomi og fysiologi – taler om idrætsskader og skadesforebyggende træning. For eksempel har vi adgang til et af landets mest moderne idrætsfysiologiske testcentre, Q-test på Ikast-Brande Gymnasium. Det kan f.eks. også være gennem en ekskursion til Idrætsstudiet på Aarhus Universitet.

 

 Tilbage til Fitness og Ernæring

 

keyboard_arrow_up
Bliv elevBook rundvisning