Maden på ISI

På ISI serverer vi sund og nærende mad med holdninger

På ISI handler måltiderne om meget mere end maden på tallerkenen. Her serverer vi mad med holdninger – til blandt andet smag, sund energi, gode vaner og hygge. Det er alt sammen vigtige elementer i det gode idrætsliv på ISI.

Vi spiser hver 3. time - tre hovedmåltider og tre forfriskninger. 

Med vores måltider ønsker vi at udfordre sanser og inspirere til samtaler hen over bordet.
På den måde bidrager vi kulinarisk til generel dannelse – gennem mad, måltider og kostens betydning for livskvalitet.

I den overordnede kostpolitik på ISI tager vi højde for:

 

Idrætten

Vores kostpolitik tager udgangspunkt i idrætten og elevernes høje aktivitetsniveau.
Uanset niveau og talent er en sund daglig kost fundamentet for en optimal præstationsevne hos elite-idrætsudøvere. Jo mere man træner, jo større betydning har kosten. Vi serverer mad og måltider, så de matcher unge idrætsudøvere med høje ambitioner for deres sport. Vi tilrettelægger kosten, så den kan bidrage til at optimere elevernes præstationsevne og livskvalitet generelt.

soccer-player

Kvalitet

Vi prioriterer kvaliteten af vores råvarer og de produkter, vi anvender til vores madlavning. Vi køber frugt og grønt ved grønthandleren, kød ved slagteren og frisk fisk ved fiskehandleren. Vi spiser efter sæson, fordi vi ønsker at servere de bedste danske råvarer.

seafood-fish


Rigtig mad

Vi laver vores mad fra bunden – tilberedt med kærlighed og faglig stolthed. Al vores mad er kokkereret med passion for råvarer og kvalitet. Vi serverer ”rigtig” mad uden skjult sukker, salt, tilsætningsstoffer og e-numre vi ikke selv forstår.

vegetables-salad

Udvikling og innovation

Som for eleverne er det vores ambition konstant at udvikle os og køkkenet. Vi bestræber os på at være opdateret i forhold til ny viden indenfor kost og ernæring - med fokus på idrætten. Det handler blandt andet om innovation og nytænkning i madlavningen og nye måder at forbedre køkkenet og måltidet på ISI.

team-idea

 

 

 

 

 

 

Også dit ansvar...

Vi bestræber os på, at eleverne lærer om fællesskab gennem måltiderne, det at spise sammen og om værdien af at hjælpe hinanden og køkkenet med de praktiske opgaver i spisesalen.

I forbindelse med måltiderne kan der derfor være opgaver til eleverne, så de på skift deltager i at dække op, rydde af og vaske op i samarbejde med køkkenpersonalet og lærerne - og med effektiv hjælp fra maskineriet i opvaskekøkkenet.

 

 

file_download Download vores kostpolitik

Nyt Sportskøkken på ISI

ISI har vind i sejlene, senest med opstarten af ISI Idrætsfriskole – Guldminen, der har fået en fantastisk start.

Denne 3. skole på ISI, kombineret med positiv udvikling på både efterskolen, højskolen og kursusafdelingen, gør, at ISI har fået mulighed for at udvikle på vores afgørende køkken/kost-område.Derfor kan vi hermed med glæde præsentere et nyt 400 m2 stort ISI SPORTSKØKKEN, der står klar som tilbygning til sommerferien 2020. 

Det nye SPORTSKØKKEN bliver topmoderne og med en kapacitet, så vi kan sikre den helt rigtige og kvalificerede kost for de (fra august 2020) mere end 400 ISI-elever/personale, der får serveret 6 måltider om dagen.

Rent faktisk skal der produceres aftensmad til mere end 500 idrætsudøvere hver aften, da Sportsstar Colleges 120 elever også dagligt spiser aftensmad på ISI.

Tilmed kommer så ISI’s kursusafdeling, hvor mere end 1.000 mennesker hvert år er i gennem huset på kortere og længere kursusforløb, camps mm.

I løbet af de kommende år forventer vi stigende elevtal på Guldminen, hvorfor køkkenet er dimensioneret til at kunne producere sportskost til 600 mennesker pr. måltid.

keyboard_arrow_up