Nyheder fra Guldminen

Grønt lys til Læsning

29.11.2019

Når bogstaverne hopper og bagrunden blænder, er det svært at læse.

Bare spørg Albert fra 3. klasse. Det kender han alt til. I hvert fald ind til for nylig, for efter friskoleleder, Svend Erik Schmidt, introducerede ham for læsefoliemetoden ser tingene pludselig anderledes ud. Nu er der nemlig grønt lys til læsning.

- Først tænkte jeg, at det da godt nok var en skør ide Svend Erik havde. Men anden gang jeg prøvede det grønne folie, virkede det altså, siger Albert, mens han kigger op fra sin bog om Kasper Dolberg.

Den skøre ide Svend Erik Schmidt havde, hedder læsefoliemetoden. Kort sagt går ud på, at man ved hjælp af et farvet folie får bogstaverne til at stå stille og samtidig dæmper for den hvide baggrund, så den ikke blænder.

Det er nu anden uge, at Albert læser med sit grønne folie og Svend Erik ser allerede store forskelle.

- Albert har flyttet sig kolossalt i læsning og man kan tydeligt mærke forskel. Tidligere huskede han tekster – nu læser han dem. Men mindst ligeså vigtigt, så vil han det selv.

Han har en stor vilje og læselyst og han hiver selv fat i mig, i stedet for at jeg skal have fat i ham, siger Svend Erik, der glæder sig på Alberts vegne, da han nu læser bøger om Mikkel Hansen og Kasper Dolberg fremfor børnebøger om Emil og Ida.  
 

Tilbage

keyboard_arrow_up
GuldmineansøgningBesøg os